video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun”

Sute de oameni au venit luni la păstrăvăria de la Gura Râului pentru a profita de vânzarea de urgență a păstrăvilor de aici. Prețul de 15 lei pe kilogram față de 25 de lei cât era în mod normal a atras cumpărătorii. Proprietarii însă au înregistrat pierderi imense. Și asta din cauza faptului că furnizarea apei a fost întreruptă, iar peștii au murit. Reprezentanții de la Apele Române Olt, de care aparține barajul de la Gura Râului, spun că vina aparține Hidroelectrica.

Proprietarii păstrăvăriei de la Gura răului s-au văzut nevoiți să scoată peștii la vânzare luni dimineața. Peste zece tone de păstrăv au murit după ce au rămas fără apă. furnizarea acesteia de la baraju7l de la Gura râului a fost oprită în noaptea de duminică spre luni. Cei de la păstrăvărie spun că peștele este bun de consum, și pentru a reduce din pierderi au vândut kilogramul cu 15 lei în loc de 25, cât era prețul până acum. ”Am reușit să salvăm câțiva puieți, că mai aveam o sursă mică de apă. Nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum, pierderile sunt foarte mari, peste zece tone de pește. Până vom repopula va dura, probabil 6 luni vom închide”, spune Vasile Arsenie, administratorul păstrăvăriei.

sute de oameni au profitat de prețul foarte mic de vânzare și au venit la Gura Râului. au cumpărat câte zeci de kilograme. ”Vreo 30 de kilograme am luat. Îl pun la congelator și tot mâncă din el”, spune un cumpărător.

video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun”

”20 de kilograme am cumpărat. Îl afumăm, la grătar, îl consumăm în mai multe feluri”, spune o altă clientă.


Întreruperea furnizării apei a afectat și comuna Gura Râului. Oamenii au fost nevoiți să meargă la izvoare pentru a lua apă de băut, iar cei mai norocoși au scos din fântâna din curte. Localnicii spun că duminică seara au rămas fără curent electric de două ori.

”De pe la 8 dimineața nu mai este apă în comună, s-au golit conductele. Nu știm care e cauza, dar am înțeles că acum se lucrează, se va remedia și se va relua furnizarea”, spune Gheorghe Călin, primarul din Gura Râului.

video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun”

Cei de la Apele Române, filiala Olt, de care aparține barajul de la Gura Râului, spun că vina aparține hidroelectrica. ”Ca urmare a defecțiunilor electrice apărute la centrala Hidroelectrică C.H.E. Cibin care aparține S.C. HIDROELECTRICA -SH Sebeș, în seara zilei de 10.04.2022, ora 19.30 Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu a efectuat în regim de urgență manevre de încărcare a conductei Dn 1000 mm-Cibin II, din priza de by-pass a barajului Gura Râului, în vederea alimentarii cu apa a municipiului Sibiu.
Din cauza debitului și presiunii scăzute pe varianta de alimentare prin priza de by-pass,
alimentarea cu apă a comunei Gura Râului respectiv păstrăvăriei societății SC PARTENER Gura Râului SRL-SIBIU nu s-a mai putut realiza. Conform autorizației de Gospodărire a Apelor,pastravaria a funcționat prin sursa de rezerva, aceasta fiind din pârâul Cărbunari.
Mentionam că toate manevrele au fost efectuate în cursul noptii cu asigurarea personalului de exploatare din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu.
Defecțiunea la centrala Hidroelectrică C.H.E. Cibin a fost remediată astăzi 11.04.2022 la
ora 11.45, urmând ca după umplerea bazinului compensator să se efectueze manevrele de
încărcare a conductei Dn 1000 mm-Cibin II, situație în care se poate asigura debitul necesar
pentru păstrăvărie”

video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun” video foto coadă la păstrăvăria din gura râului – lumea s-a înghesuit să cumpere pește cu 15 lei kg – ”am luat mult, e preț bun”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică