camera de comerț sibiu vrea înapoi de la ajts 300.000 de lei - ”au fost descărcați de gestiune pentru capitală gastronomică”

Camera de Comerț Sibiu este reprezentată acum de președintele interimar Octavian Isailă. Eugen Iordănescu, directorul general, este anchetat de procurori pentru fapte de corupție, printre care se numără și delapidare de fonduri din programul Sibiu, Regiune Gastronomică. O parte dintre acești bani ar trebui recuperați de la Agenția Județeană de Turism Sibiu. Dar se pare că va fi greu.

Dar, Octavian Isailă încearcă. Din conturile Camerei de Comerț Sibiu au plecat peste 300.000 de lei către Agenția Județeană de Turism, bani care au fost folosiți pentru comunicate, în programul Sibiu, Regiune Gastronomică. Dar, protocolul încheiat între cele ouă instituții sune că banii trebuie rambursați. Dar, nu se spune în ce perioadă de timp.


”Eu când am preluat conducerea am făcut  notificare către AJTS pentru rambursarea banilor, pentru că altfel se prescriau. Banii au fost dați în 2019, iar acum în 2022 s-ar fi prescris. Banii au fost descărcați de gestiune de Adunarea Genrrală pentru acest program gastronomic. Acești bani au fost discutați în cadrul consorțiului, dar care nu este sau a fost o entitate juridică. Se întâlneau, discutau și se făcea un proces verbal. Într-un astfel de proces verbal există mențiunea că banii se vor rambursa. Sunt banii Camerei și Camera face ce vrea cu ei apoi”, spune Octavian Isailă, președintele interimar al Camerei de Comerț Sibiu.

Răspunsul venit de la AJTS nu este însă încurajator. ”Au răspuns că nu au fonduri pentru a rambursa banii. Noi am făcut notificarea pentru a nu se prescrie, acum o să vedem cum se rezolvă totul. Dacă nu vor restitui suma probabil că îi vom acționa în judecată pentru recuperarea banilor”, a spus Isailă.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu