câinii și pisicile domină preferințele sibienilor pentru animalele de companie - reptilele, cel mai puțin căutate

Sibienii preferă animalele de companie clasice precum câinii sau pisicile. Animalele mai exotice, porcușorii de guinea, chinchilla sau reptilele sunt cel mai puțin căutate în magazinele de profil din Sibiu. 

Animalele de companie sunt alese în funcție de mai multe criterii, în special spațiul de care dispune cumpărătorul și de timpul pe care acesta îl are la dispoziție pentru a-i da atenție. Din acest punct de vedere ei se orientează spre animalele care sunt ușor de îngrijit și nu necesită prea multă atenție, cum sunt perușii sau hamsterii.câinii și pisicile domină preferințele sibienilor pentru animalele de companie - reptilele, cel mai puțin căutate

La Maxi Pet, în topul căutărilor rămân câinii și pisicile, însă și papagalii, în special perușii sunt foarte căutați. Unii dintre sibieni preferă și animalele mai puțin obișnuite precum aricii sau iepurii. La fel stau lucrurile și în magazinele Animax, unde perușii se află în topul căutărilor.


Câinii rămân în continuare considerați cei mai buni prieteni ai omului: “Când eram mic am avut țestoase și pe cât erau de simpatice, interacțiunea cu animalele din acvariu este foarte limitată. Spre deosebire de pisică, cu câinele se crează o legătură deosebită, poți face activități împreună de joacă, de socializare cu alți oameni, devine o parte din familie, nu e doar un animal,” spune Alex, un tânăr sibian care are doi labradori.

Iepuri, pești, peruși și amorezi se găsesc și în Piața Cibin, unde clientul poate negocia prețul. Un peruș nu costă mai mult de 60 lei, iar un iepure “cap de leu” costă 80 lei: “Cel mai mult se cumpără perușii, iar cel mai puțin peștișorii. Un pește costă 3, 5 lei, nu foarte mult. Perușii sunt ușor de întreținut. Le trebuie mâncare, apă, vitamine, calciu, nisip, deci strictul necesar, nu foarte multe”, spune un comerciant din Piața Cibin.câinii și pisicile domină preferințele sibienilor pentru animalele de companie - reptilele, cel mai puțin căutate

Mulți sibieni preferă să adopte un câine sau o pisică de la un adăpost din Sibiu decât să îl cumpere direct din magazin. Anul trecut, au fost adoptate peste 660 de pisici și câini de la adăpostul Animal Life Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică