muzeul brukenthal simplifică cumpărarea biletelor - sistem de ticketing și bilete online pentru turiști

Turiștii își vor putea cumpăra bilete la Muzeul Național Brukenthal mult mai ușor. Începând de anul acesta, muzeul va facilita cumpărarea biletelor printr-un serviciu de ticketing și bilete online. Licitația a fost lansată în acest an, contractul ajungând la valoarea de aproape 380.000 de lei.

Inițitiva modernizării procesului de cumpărare a biletelor a venit de mult din partea muzeului, însă Ministerul Culturii nu a acordat bugetul necesar solicitat de mai mulți ani și, totodată, pandemia a stopat mai multe lucrări. Procesul de mornizare a început, muzeul fiind în punctul de a semna contractul pentru biletele online.

“Noul sistem de ticketing si achiziționarea biletelor online fac parte dintr-un program de modernizare și de a veni în ajutorul publicului vizitator ca o facilitare pentru achiziționarea de bilete. Ideea acestui sistem de ticketing și de bilete online este un gând mai vechi al conducerii Muzeului Brukenthal. Așadar, în 2022 am lansat licitația pentru serviciul de ticketing și acum suntem în faza de semnare a contractului pe partea de bilete online. Sperăm ca până în luna mai să-l avem disponibil, așadar oricine din întreaga lume își va putea achiziționa bilete online, iar serviciul de ticketing sperăm ca din a doua jumătate a anului va fi instalat în spațiul Muzeului Brukenthal”, spune purtătorul de cuvânt Alexandru Chituță.


Sistemul de ticketing este destinat tuturor turișilor, dar mai ales grupurilor de turiști străini care nu vor mai trebui să stea la coadă să-și achiziționeze bilete. Casieriile nu vor fi desfințate odată cu implementarea noului sistem de ticketing.

“În principiu, acest serviciu de ticketing nu este destinat doar sibienilor, ci tuturor vizitatorilor. Aproximativ 80% din vizitatorii Muzeului Național Brukenthal sunt turiști. Sibienii sunt persoane care se pliază pe noile modernizări, așa că nu cred că va fi o chestiune dificilă. Vor exista și casierii și servicii de ticketing, așadar se va sta mai puțin la coadă. Dacă ne gândim și la grupurile de turiști atunci ei își vor putea achiziționa biletele din tim. Vin, arată biletele și vor intra în muzeu”, spune purtătorul de cuvânt al Muzeului Brukenthal.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 6 iunie 2022, iar perioada minimă pe parcursul căreia ofertantul trebuie să își mențină oferta este până în 2 septembrie 2022.

 

Ultima oră

Comentariul meu