două grădinițe și școala nicolae iorga, reabilitate energetic din banii primăriei

Grădinița ”Căsuța Poveștilor” de pe strada Treboniu Laurean, grădinița nr. 36 de pe strada Constructorilor și școala ”Nicolae Iorga” vor fi mai eficiente energetic. Primăria Sibiu alocă bani pentru reabilitarea termică a clădirilor, iar consilierii locali sunt chemați să voteze indicatorii tehnico economici.

La grădinița ”Căsuța Poveștilor” indicatorii tehnico economici care sunt supuși votului se ridică la suma de 9.392.000 de lei. Aici aproximativ 1.500 de metri pătrați de fațadă vor fi izolați termic. Tâmplăria veche, din lemn, va fi înlocuită cu una de termopan. Planșeul și placa de la subsol vor fi și ele izolate, iar trotuarul din jurul clădirii va fi și el reparat. Se vor  cumpăra un sistem de panouri solare fotovoltaice care să producă 19300 kWh energie electrică /an pentru iluminat, cu stocare în acumulatori.


Izolația clădirii în care își desfășoară activitatea grădinița nr. 36 este degradat, astfel că lucrări ample de înlocuire vor fi demarate după ce consilierii locali vor vota indicatorii tehnico economici care se ridică la valoarea de 6.067.000 de lei. Și aici se va cumpăra un sistem complet de panouri, format din 36 panouri solare fotovoltaice. Izolația termică va fi montată pe aproximativ 930 de metri pătrați și se va înlocui tâmplăria. Se propune și achiziționarea a 8 instalatii de ventilatie cu recuperatoare de caldura si umiditate.

Cea mai scumpă reabilitare termică, dintre cele trei, este la școala ”Nicolae Iorga”. Aici vor fi investiți 13.603.000 de lei. Suprafața izolată aici este mult mai mare, de 3.700 metri pătrați. Panourile solare care vor fi achiziționate pentru acest proiect este de 102, iar boilerul existent va fi înlocuit cu unul mai mare, cu serpentină. La fel ca și în cazul celor două grădinițe, și aici se vor înlocui toate becurile cu unele eficiente energetic.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu