chiriile au crescut cel mai mult în cluj-napoca și sibiu - cât cer proprietarii pentru o garsonieră
foto: arhivă

Prețurile chiriilor din Sibiu au înregistrat o creștere colosală față de anul trecut. În primul trimestru al acestui an, un metru pătrat la închiriere costa 5,7 euro. Doar Cluj-Napoca se află înaintea orașului de pe Cibin în ceea ce privește creșterile la nivel național. Într-o analiză făcută de Imobiliare.ro se arată că, în municipiul Sibiu, proprietarii cer pe o garsonieră o chirie de 200 de euro, iar pentru un apartament cu două camere, prețurile sar la 280 de euro pe lună. 

Creștere de 11,8% la chiriile din Sibiu

Potrivit datelor centralizate de Imobiliare.ro, suma medie solicitată pentru un apartament se situa, trimestrul trecut, la 8 euro pe metru pătrat în Cluj-Napoca, înregistrând astfel o creștere a prețului de 12,7% față de perioada similară a anului anterior. Sibiul se află pe locul doi în ceea ce privește creșterile și anume 11,8%. Metrul pătrat este însă mai mic, și anume 5,7 euro.

În clasamentul prețurilor de închiriere se situează București, cu o medie de 7,8 euro pe metru pătrat util, în creștere cu 5,4%, acesta fiind urmat de Brașov (7 euro pe metru pătrat, în creștere cu 9,4%), Iași (6,9 euro pe metru pătrat, în creștere cu 6,2%), apoi de Constanța (6,6 euro pe metru pătrat, în creștere cu 10%) și Timișoara (6,4 euro pe metru pătrat, în creștere cu 3,2%).


chiriile au crescut cel mai mult în cluj-napoca și sibiu - cât cer proprietarii pentru o garsonieră

În „clasamentul” național al prețurilor chiriilor, Sibiul se află pe locul 7.

Cât costă o chirie în Sibiu – Garsoniera, 200 euro

În municipiul Sibiu, prețul mediu al chiriei unei garsoniere este de 200 de euro. Proprietarii cer pentru un apartament cu două camere 280 de euro pe lună, iar când vine vorba despre apartamente cu trei camere, prețurile sunt, în mediu, 400 de euro.

chiriile au crescut cel mai mult în cluj-napoca și sibiu - cât cer proprietarii pentru o garsonieră

În ceea ce privește chiriile solicitate pe categorii de apartamente, Bucureștiul se află, în mod firesc, în fruntea marilor orașe, cu valori medii de 280 de euro pe lună pentru garsoniere, 400 de euro pe lună pentru două camere și, respectiv, 600 de euro pe lună pentru trei camere. Capitala țării este urmată îndeaproape de Cluj-Napoca, unde proprietarii solicită tot 280 de euro pe lună pentru o locuință monocamerală, respectiv 410 de euro pe lună pentru una bicamerală și 500 de euro pe lună pentru una tricamerală, se arată în raportul întocmit de imobiliare.ro. Dintre cele nouă mari orașe analizate, cele mai accesibile locuințe de închiriat pot fi găsite în Oradea, prețurile medii lunare cifrându-se aici la 160 de euro pentru o locuință monocamerală, la 250 de euro pentru una bicamerală, și, respectiv, la 300 de euro pentru una tricamerală.

Ultima oră

Comentariul meu