restricțiile de pe autostradă de la săcel, ridicate parțial - banda de urgență închisă și limită de viteză pe viaduct
FOTO: arhivă

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române anunța, marți seara, că s-au instituit restricții pe autostrada A1 Deva – Sibiu. Inițial, circulația a fost restricționată pe banda de urgență și pe banda doi în zona viaductului de la Săcel, pentru a reduce riscul producerii unor evenimente rutiere din cauza rosturilor de dilatație apărute din cauza temperaturilor ridicate. Miercuri dimineața, după verificarea inspectorilor în teren, s-a stabilit că problemele nu sunt totuși așa mari, astfel că acum se poate circula pe benzile 1 și 2, fiind închisă doar cea de urgență. Există însă și o limită de viteză în zonă pe care șoferii trebuie să o respecte. 

„Din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, rosturile de dilatație din zona viaductului Săcel, km 265 (localitatea Săcel, județul Sibiu), sensul spre Sibiu, înainte de intrarea în tunel cu aproximativ 50 metri, și-au mărit spațiul, creându-se astfel pericolul de a sări și a se produce evenimente rutiere. Din aceasta cauză s-a luat decizia de a se restricționa banda de urgență și banda doi, pt a reduce riscul producerii unor evenimente!”, anunța Centrul INFOTRAFIC marți seara.


Miercuri dimineață, o echipă din cadrul Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște a inspectat zona și s-a stabilit că problemele nu sunt așa grave cum păreau, astfel că de astăzi se poate circula și pe banda 2. În prezent, banda de urgență este închisă și există o limită de viteză.

„Colegii mei din cadrul Centrului de Întreținere și Coordonare Săliște au inspectat azi dimineață (n.red.: miercuri) rosturile de dilatație din zona viaductului Săcel dinainte de intrarea în tunel pe autostrada A1 Sibiu – Săliște. În urma acestei inspecții s-a luat decizia ca restricțiile de circulație să fie ridicate parțial. Din fericire, problemele de acolo nu sunt chiar atât de grave cum păreau la prima vedere. Este necesară închiderea totală a benzii de urgență însă, pe celelalte două benzi se poate circula, într-adevăr, cu o restricție de viteză de 60 km/h, asta până când vom găsi soluții pentru remedierea definitivă a problemelor apărute. Vorbim de rosturi de dilatație destul de vechi, au în jur de zece ani și din această cauză presupunem că au apărut aceste probleme. Urmează să găsim o soluție pentru rezolvarea definitivă. Până atunci le cerem înțelegere șoferilor și îi rugăm să respecte toate restricțiile temporare. Vă reamintesc, este vorba despre autostrada A1, direcția Sebeș-Sibiu, la viaductul Săcel”, anunță reprezentanții DRDP Brașov. 

Ultima oră

Comentariul meu