„piscină” pe acoperișul colegiului economic din sibiu - primăria testează dacă au loc scurgeri

Acoperișul Colegiului Economic „Gheorghe Barițiu” din municipiul Sibiu s-a tranformat, zilele trecute, într-o piscină. Un cititor Ora de Sibiu a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care se poate observa că terasa clădirii este inundată. Reprezentanții Primăriei spun că sibienii nu trebuie să aibă motiv de îngrijorare, fiindcă în această perioadă se fac probe pentru a vedea dacă au loc eventuale scurgeri, terasa fiind inundată în mod intenționat. Clădirea liceului se află în proces de reabilitare. 

Un cititor Ora de Sibiu a observat, la începutul acestei săptămâni, că acoperișul Colegiului Economic este inundat cu apă. Sibianul a crezut că acest lucru s-a întâmplat din cauza ploilor din ultima perioadă. În realitate, constructorul probează etanșeitatea terasei. Apa a fost pusă intenționat pe acoperiș pentru a stabili dacă au loc scurgeri. „Este vorba de o probă de etanșeitate a terasei acestui corp de clădire. Terasa a fost inundată cu apă amestecată cu albastru de metilen pentru a depista eventualele scurgeri”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu .

„piscină” pe acoperișul colegiului economic din sibiu - primăria testează dacă au loc scurgeri

Lucrările de reabilitare de la Colegiul Economic, aproape gata

Investiția în valoare de 4 milioane de lei a presupus lucrări ample printre care s-au numărat recompartimentări, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea pereților, modernizarea rețelelor electrice, sanitare și termice, refacerea finisajelor exteriorului clădirii, securizarea anti incendiu, crearea de rampe de acces și grupuri sanitare destinate persoanelor cu dizabilități. În urma investiției se vor crea 13 săli noi de clasă, o cancelarie pentru profesori, o cameră IT și pentru servere și grupuri sanitare și diverse spații pentru depozitare.


Constructorul, SC My Troy SRL, lucrează în prezent la tavanele holurilor, instalarea balustradelor, montarea corpurilor de iluminat, a prizelor și întrerupătoarelor, precum și la montarea obiectelor sanitare în toalete și a ultimelor uși.

„piscină” pe acoperișul colegiului economic din sibiu - primăria testează dacă au loc scurgeri

„Un spațiu neutilizat al Colegiului va oferi în urma acestor lucrări săli de clasă suplimentare atât elevilor acestei unități de învățământ, cât și unor clase de la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna din apropiere. Cu toate că termenul contractual este mijlocul lui octombrie, constructorul s-a angajat să încheie modernizarea sălilor de clasă și a coridoarelor până la începutul lui septembrie, pentru ca elevii să poată începe anul bucurându-se și de acest spațiu nou amenajat”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Până în 5 septembrie se vor încheia lucrările care țin de sălile de clase, holuri, scări și grupuri sanitare. După această dată se va lucra la detaliile care nu vor împiedica desfășurarea orelor de curs, cum ar fi lucrări la camera centralei termice sau realizarea trotuarul de gardă de lângă clădire.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică