întârzieri la lucrările de pe lotul cinci al autostrăzii sibiu - pitești. autoritățile dau vina pe constructor
foto Captură video

Lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești sunt în întârizere. Autoritățile dau vine pe constructorul italian care a preluat această lucrare. În mod normal, lucrările trebuie finalizate până în septembrie 2025. 

Pe 1 septembrie au început lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești. Progresul pe care l-au atins este de 18 la sută, chiar dacă acest progres trebuia să fie de aproape un sfert. În prezent, pe tronsonul cinci (Curtea de Argeș-Pitești), realizat de firma italiană WeBuild, sunt aproape 850 de lucrători, o parte dintre aceștia fiind aduși din mai multe țări asiatice, notează adevărul.ro.

Vorbind pe îndelete, acum, întârzierea în raport cu graficul de execuție este de 4,41%.

WeBuild, firma care se ocupă de acest tronson, a primit un certificat negativ de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Oficialii CNAIR au explicat pentru sursa citată motivele acordării certificatului negativ intermediar, precum și motivele întârzierilor la tronsonul cinci.


„Antreprenorul a refuzat să realizeze relocarea/devierea/protejarea rețelelor de utilități, conform prevederilor contractuale, prin urmare a înaintat o Cerere de chemare în judecată la Tribunalul București, cerere prin care a solicitat anularea clauzelor și prevederilor contractuale care obligă Antreprenorul la execuția lucrărilor menționate. Antreprenorul a înregistrat întârzieri față de programul de execuție, iar fără relocarea utilităților nu s-au putut executa o parte din lucrările permanente”, precizează reprezentanții CNAIR.

Acțiunea în instanță nu blochează însă lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Pitești: „Orice litigiu între un antreprenor și CNAIR produce efecte exclusiv după pronunțarea unei hotărâri definitive a instanțelor judecătorești. Astfel, în acest caz, lucrările se desfășoară în acord cu prevederile în vigoare, conform contractului”, adaugă oficialii CNAIR.

Reprezentanții companiei italiene nu au comentat până la ora actuală.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Este aceeasi gasca peste tot! Sponsori ai PSD si PNL, mafiotii cu pricina n-au livrat niciodata la termen sau la standardele de calitate necesara. Se numeau Asyaldi apoi, si-au declarat falimentul si si-au schimbat (doar) numele in Webuild/ Naravul (coruptia) este acelasi…

  2. Dupa ce ne-au aranjat tot “italienii” in zona dealului de la Aciliu pe A1: Sibiu – Alba Iulia (sau Sibiu Timisoara daca vreti, sau Sibiu – Nadlac, whatever), vad ca invataturile de minte sunt NULE si continuam sa acordam contracte de infrastructura firmelor de acolo. In plus, si la podul de peste Dunare de la Braila, tot o firma italiana (nu cunosc daca aceiasi) a anuntat intarzieri.
    Dar da, lictatiile sunt castigate de cine trebuie, nu de cine merita 🙂