patronii restaurantelor din sibiu împotriva dublării taxei pentru terase - „ne afectează orice scumpire”

De anul viitor  valoarea taxei speciale pentru terasele din Sibiu nu va mai fi de 50 de bani/mp/zi, ci va crește la 1 leu/mp/zi. Proprietarii au păreri împărțite referitoare la această schimbare, însă cei mai mulți cred că această creștere  este o sumă care o să se simtă la cheltuieli.

Primăria dublează valoarea taxei pentru amplasarea de terase pe domeniul public stabilită în 2020 taxei de la 1 ianuarie 2023. Cei mai mulți patroni de restaurante din Sibiu consideră că suma de 50 de bani/mp/zi, cu toate că pare mică, poate fi resimțită la fel ca oricare altă scumpire. Administratorul restaurantului Casa Grinda spune că orice scumpire la momentul de față face și mai grea „supraviețuirea” unui restaurant.

O terasă precum cea a restaurantului Grinda de aproximativ 32 de mp, chiria lunară în prezent este de aproximativ 1.500 lei pe lună. În urma dublării taxei speciale pentru terase la 1 leu/mp/zi, patronul va trebui să scoată din buzunar 3.000 lei pe lună.


„Eu cred că era destul de bine așa cum era. Orice scumpire nu e prea bine venită, mai ales pe vremurile acestea. Clar o să ne afecteze, dar și așa fiecare o să își deschidă terasa. Eu nu sunt de acord, sunt total împotriva scumpirii. Pe vremurile acestea nu sunt oportune atâtea scumpiri, mai ales că sunt tot felul de cheltuieli în plus față de ce plăteam până acum”, spune administratorul restaurantului.

De aceeași părere este și Camelia Pascală, unul dintre patronii ai restaurantului Sia din Piața Mică. „De afectat ne afectează absolut orice, ținând cont că clienții sunt relativ puțini,  și clar ne afectează orice scumpire în plus la absolut orice, fie că vorbim de terasă, de materia primă”, spune patroana.

Florin, Administratorul cafenelei ”The Refresh” din Piața Mare vede suma de un leu/mp/zi ca fiind una rezonabilă pentru centrul Sibiului. „Consider că este o sumă normală și nu cred că ne afectează mult din moment ce se întâmplă evenimente în piață, consider că este justificată”, spune acesta.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică