marea moșmondeală, din nou la sibiu - zeci de oameni aleargă îmbrăcați în moș crăciun prin oraș

Au început înscrierile la unul dintre cele mai îndrăgite concursuri care au loc în Sibiu în perioada sărbătorilor de iarnă – Marea MoșMondeală. Aflat la cea de-a cincea ediție, evenimentul va avea loc vineri, 16 decembrie, între orele 19-21, cu plecare din Piața Mare.

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Asociația Diakoniewerk International și Asociația Events For Tourism (organizatoarea Târgului de Crăciun din Sibiu 2022) încurajează și anul acesta sibienii care iubesc alergarea și care doresc să facă un gest caritabil înainte de sărbători, să participe la Marea MoșMondeală pentru a-i ajuta pe ”Zburători” – echipa de baschet în scaune rulante din Sibiu.

Pentru sibienii care vor să participe la o acțiune caritabilă, cursa ”moșilor” poate fi una dintre cele mai amuzante și dinamice activități de acest gen din oraș. La fel ca în anii trecuți, scopul cursei este susținerea echipei de baschet ”Zburătorii”, de data aceasta sub o altă formă. „Dacă în edițiile trecute am strâns fonduri pentru scaune rulante speciale și pentru un microbuz care le-a facilitat deplasările, anul acesta alergăm pentru a sprijini deplasările echipei de baschet în scaun rulant #Zburătorii la competițiile de sport din țară și din străinătate care vor avea loc în 2023. Aşa cum noi facem sport, şi ei pot să facă sport”, transmit organizatorii evenimentului.


Marea MoșMondeală – Taxa de înscriere

Sibienii care vor să participe anul acesta la renumita cursă ”Marea Moșmondeală” trebuie să știe că taxa de înscrie este de 100 lei pentru adulți și 75 lei pentru copiii cu vârste mai mici de 14 ani. Jumătate din taxă va fi donată cauzei, iar cealaltă jumătate va acoperi prețul buff-ului cu tematica evenimentului, al unui număr de concurs haios și al unei medalii confecționate de persoanele cu dizabilități de la Diakoniewerk.

Cei care vor să alerge dar nu pot participa la evenimentul din Piața Mare pot să se înregistreze și să alerge oriunde doresc, până în 31 decembrie 2022, spun organizatorii.

Cursa ”Marea MoșMondeală” este dedicată tuturor persoanelor cu vârsta de peste 4 ani, care pot parcurge traseul de 3 km din centrul orașului în alergare sau la pas, în scaun cu rotile sau în brațele părinților. Timpul nu se cronometrează, iar cursa este animată de artificii și muzică. Condiția de bază este ca participanții la cursă să fie îmbrăcați în costumul lui Moș Crăciun. Înscrierile se pot face online.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică