prețul la benzină a scăzut sub 6 lei - cât costă un litru de motorină joi la sibiu

La stațiile OMV de pe bulevardul Vasile Milea și Șoseaua Alba Iulia, se înregistrează cel mai mare preț la motorină și benzină din Sibiu, 7,86 lei și respectiv 6,63 per litru.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 5,99 lei pe litru la benzină și 7,13 lei pe litru la motorină, anunță Economica.

prețul la benzină a scăzut sub 6 lei - cât costă un litru de motorină joi la sibiu prețul la benzină a scăzut sub 6 lei - cât costă un litru de motorină joi la sibiu

Citește și: Guvernul vrea să renunțe la compensarea de 50 de bani la prețul carburanților

Așadar, comparativ cu prețurile de ieri, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 5 bani pe litru. Ultima ieftinire a avut loc acum două zile, când prețurile scăzuseară cu 10 bani pe litru, și la benzină și la motorină, după zece zile de stabilitate și mai multe ieftiniri succesive de 15 bani pe litru.

Așadar, în mai puțin de o lună trei săptămâni, prețurile au scăzut cu până la 95 de bani pe litru, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria recentă – nu a fost niciodată o mișcare de preț nici în jos, nici în sus, de o asemenea anvergură.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat la începutul aestei luni că decizia Guvernului de a subvenţiona cu 50 de bani pe litru preţul carburanţilor s-a dovedit bună și, întrebat dacă va fi prelungită și după 1 ianuarie, atunci când măsura expiră, a spus că Guvernul va lua o decizie la jumătatea acestei luni, așa cum a făcut și la precedenta prelungire, care a intrat în vigoare la 1 octombrie.

Ultima oră

Comentariul meu