sibianul care dă țepe cu chirii a fost reținut - păgubiții și-au retras plângerile și a fost pus în libertate
Sursa: Facebook/Profil Public

Individul care de ani de zile dă țepe cu chirii în municipiul Sibiu a fost reținut de oamenii legii după ce mai multe persoane au depus plângeri pe numele lui. Țeparul a stat doar o zi în spatele gratiilor, pentru că mulți dintre păgubiți și-au retras plângerile, astfel că procurorii au dispus continuarea cercetărilor în stare de libertate. 

Polițiștii sibieni l-au reținut pe Alin Vasile Oancea, bărbatul în vârstă de 45 de ani care a înșelat nouă persoane. Individul le promitea o chirie, le lua banii, apoi le oferea chei false.


CITEȘTE ȘI: Țepe cu chirii la Sibiu – Un proprietar ia banii și dă chei false – Acum doi ani, era reținut pentru aceeași faptă 

„Sibianul este bănuit că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi indus în eroare 9 persoane cărora le-ar fi promis închirierea unui apartament din municipiul Sibiu, încasând diverse sume de bani ca avans și o primă chirie lunară. Bărbatul ar fi intrat în legătură cu victimele prin intermediul unor conturi false de pe rețelele de socializare și, după primirea sumelor de bani solicitate, le-ar fi oferit chiriașilor chei false. Prejudiciul creat se ridică la suma de 17.280 de lei”, transmite Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 21 ianuarie, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, iar la data de 22 ianuarie procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a dispus continuarea cercetărilor cu persoana în stare de libertate. Sursele Ora de Sibiu spun că mulți dintre păgubiții care au reclamat că au fost țepuiți și-au retras plângerile și s-au împăcat cu individul, motiv pentru care el a fost eliberat.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică

  1. Trebuia scos omul, ca sa aibe si ceilalti procurori si judecatori ce lucra in putinii ani pe care ii mai au pana la pensia speciala. O institutie bate cuiele alta le scoate. Noi ramanem cu gaurile… 🙂