partidul verde îl invită pe nicu ștefănuță să adere oficial - europarlamentarul sibian, bate în retragere

Marius Lazăr și Lavinia Cosma, copreședinții Partidului Verde – Verzii au susținut într-o conferință de presă organizată la Sibiu faptul că europarlamentarul Nicu Ștefănuță ar trebui să adere la grupul politic din care cei doi fac parte. După aderarea acestuia la nivel european în grupul verzilor, se încearcă aducerea acestuia și pe plan local și național. 

“Credem că ar fi normal ca europarlamentarul Nicu Ștefănuță care a aderat recent la Verzi așa după cum știți, să fie în partidul Verde. Și reiterăm și pe această cale invitația oficială către el să intre în rândul singurului partid care face parte din grupul verzilor europeni. Ar fi locul lui firesc” a declarat Marius Lazăr.

Partidul Verde nu va susține candidaturile independente la europarlamentare

“Împreună cu Lavinia am purtat mai multe discuții cu Nicu și la București și la Sibiu. Sperăm în continuare că putem lucra împreună, însă am luat totdată o decizie clară și anume că Partidul Verde nu va susține nicio candidatură independentă la alegerile europarlamentare. Nu vrem să facem alianță pentru un om. Vrem să facem o alianță serioasă pentru întreg anul electoral” a spus Marius Lazăr.


Copreședintele susține că aceasta este o abordare inadecvată, iar planul partidului pe termen lung este să creeze o alianță sustenabilă. “Din ce mi-am dat seama, Nicu Ștefănuță ia în vedere și o candidatură independentă la alegerile europarlamentare, însă noi credem că este o abordare inadecvată.  Dacă ne strângem toate forțele, putem obține nu un mandat, ci chiar două sau trei. Dacă sprijinim un candidat independent, în cel mai bun caz am putea avea o situație în care acel candidat să reușească să își atingă un obiectiv personal. ” a completat Lazăr.

Nicu Ștefănuță, răspuns la invitația partidului Verde

“Eu cred că forțele legitime care cred într-o viziune verde adevărată, centristă, europeană, tânără, progresistă trebuie să se unească și să ofere românilor cu adevărat o gândire câștigătoare pentru tranziția verde și pentru economia României. Despre asta e vorba: despre a face România câștigătoare în economia asta care se desenează acum. Eu asta voi face ca membru al Verzilor europeni și al Partidului verde european – e despre interesul tinerilor acestei țări, interes care e mai important decât planurile personale ale unuia și altuia” a declarat europarlamentarul Nicu Ștefănuță pentru Ora de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică