țiriac și frații dedeman, în topul celor mai bogați oameni din lume - alți patru români pe listă
Sursă foto: PROTV

Conform topului Forbes, șase români se numără printre cei mai bogați oameni ai planetei. Ion Țiriac și Frații Dedeman, Dragoș Pavăl și Adrian Pavăl, sunt singurii miliardari români cărora le-a crescut averea.

Cel mai bogat român este Ion Țiriac, care are o avere de 2 miliarde de dolari. Averea acestuia a crescut cu 400 milioane de dolari față de anul trecut (1,6 miliarde de dolari). Astfel, Țiriac se află pe locul 1.516 în topul celor mai bogați oameni din lume, relatează PROTV.

Pe locul doi în topul românilor din Forbes se află Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari. El se află pe locul 1725 în topul general.

Lui Daniel Dineș (1804), fondatorul UIPath, i-a scăzut averea cu 1,3 miliarde de dolari și a ajuns la 1,6 miliarde de dolari.


Ion Stoica și Matei Zaharia (2259), fondatorii companiei de software DataBricks, urmează pe listă, cu o avere de avere de 1, 2 miliarde de dolari. Și averea acestora a scăzut, fiind în scădere cu 1,6 miliarde de dolari în 2022.

Ultimul pe listă este Adrian Pavăl, cu o avere de 1,1 mld. dolari. Acesta din urmă a „debutat” în clasamentul anual al Forbes SUA anul trecut, cu o avere de 1 mld. dolari.

Lista se încheie cu Adrian Pavăl (2405), care are o avere de 1,1 miliarde dolari.

 

Ultima oră

Comentariul meu