parcul belvedere e aproape gata - primăria sibiu: „se apropie deschiderea”
Sursa foto: Christian Hirsch/Facebook - Primăria Sibiu

Al doilea parc ca mărime al Sibiului se va deschide în curând, anunță municipalitatea. „Belvedere”, așa cum l-au denumit sibienii, va fi locul de unde vizitatorii vor putea să vadă apusuri spectaculoase și să aibă o imagine asupra întregului oraș, relaxându-se în cea mai nouă oază de verdeață din urbea de pe Cibin. 

Lucrările la cel mai nou parc al Sibiului, situat în Câmpșor, au fost demarate în vara anului 2021. Inițiativa primăriei de a realiza această investiție a fost una curajoasă mai ales că, ani la rândul, zona a fost practic un munte de moloz, fiind locul unde oamenii obișnuiau să depoziteze materiale din construcții și alte deșeuri. Zona s-a transformat radical în ultima perioadă, iar parcul a prins contur.

VEZI AICI CUM VA ARĂTA PARCUL BELVEDERE

CITEȘTE ȘI: Belvedere, cel mai nou parc al Sibiului – „Apusurile se vor vedea magnific de aici”

Belvedere” va fi numele celui mai nou parc – și al doilea ca mărime, după Sub Arini – din Sibiu. Lucrările au fost finalizate, iar în prezent sunt puse la punct ultimele detalii. „Parcul Belvedere se apropie de deschiderea pentru public. În prezent se lucrează la așternerea gazonului și hidroînsămânțarea cu iarbă a taluzurilor. Lucrările sunt practic finalizate, dar pentru că vegetația este recent plantată, dorim să îi acordăm încă un mic răgaz pentru a se dezvolta și pentru a da parcului aspectul pe care cu toții îl așteptăm. Vom anunța în scurt timp data deschiderii”, este anunțul Primăriei Sibiu. 


Zonă de belvedere, spații verzi, teren de sport și mini-tiroliană

Parcul va avea o suprafață de 6,5 hectare, iar accesul se va face direct din strada Preot Bacca, trecând pe lângă o fântână arteziană și un labirint din verdeață. Zonele de relaxare vor fi compuse din mobilier stradal cu bănci și insule de vegetație cu arbori, arbuști și flori, pe o suprafață de 56.000 de metri pătrați. De asemenea, se va amenaja un teren de sport multifuncțional, pe care se va putea juca baschet, tenis și minifotbal. Proiectul propune și amenajarea unui loc de joacă pentru copii cu vârste între 8 și 15 ani, o zonă de fitness în aer liber, o mini-tiroliană și un teren de minigolf, care va avea 11 piste. Pe partea de Est a parcului, se va afla punctul de belvedere, un pump-truck pentru bicicliști, dar și un spațiu îngrădit pentru animalele de companie. Deschiderea parcului Tilișca este așteptată cu nerăbdare de toți sibienii, pentru că va însemna o oază de verdeață în plus față de vechiul Parc Sub Arini. 

Citește și: Parcul Belvedere, mai scump cu 4,3 milioane de lei

Ultima oră

Comentariul meu