imagini spectaculoase la bâlea lac - stratul de zăpadă atinge cote record

După ninsori abundente care au durat mai multe zile, peisajul de poveste de la Bâlea Lac, situat la o altitudine de 2.040 de metri, impresionează prin stratul de zăpadă care măsoară peste 2,5 metri în multe locuri, reprezentând un record impresionant pentru această perioadă a anului.

Aflat la 77 de kilometri de Sibiu și la 85 de kilometri de Curtea de Argeș, lacul Bâlea are o adâncime de 11,5 metri, iar în timpul iernii acolo se poate ajunge doar cu telecabina, de la cabana Bâlea Cascadă din apropierea cascadei Bâlea, relatează Adevărul.

Din cauză că în zona Bâlea Lac nu este o pârtie amenajată de ski, acolo pot veni să schieze doar cei care au o mare experiență. Schiatul nu este deloc recomandat celor fără experiență.

”În zona Bâlea se poate face doar free ride, însă în această perioadă este mai dificil din cauza zăpezii căzute din abundență. Zăpada are acum 2,6 metri la Bâlea. Cei care vin de obicei să schieze sunt oameni foarte bine pregătiți, care urcă cu schiurile în spinare până în vârf și se dau pe anumite vâlcele”, explică Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

Cei care vin la Bâlea Lac în această perioadă a sărbătorilor pascale trebuie să aibă haine groase din cauza temperaturilor foarte scăzute. Iar din vestimentație nu trebuie să lipsească pantalonii impermeabili și o jachetă impermeabilă.


imagini spectaculoase la bâlea lac - stratul de zăpadă atinge cote record

Din anul 1932, lacul Bâlea și o suprafață de aproximativ 180 hectare în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică.

Din cauză că în zonă a nins foarte mult, lacul Bâlea este acoperit în întregime de zăpadă, peisajul fiind unul de basm și cu adevărat spectaculos. Iar turiștii nu lipsesc.

Căldarea Bâlii este înconjurată de creste acoperite de zăpadă, asemenea unor pereți în jurul unei fortărețe.

Lungimea traseului parcurs cu telecabina până la Bâlea Lac este de 3,7 kilometri. Iar programul telecabinei de la Bâlea Cascadă este de luni până duminică, între orele 9-17. Prețul dus-întors pentru telecabină este de 100 de lei pentru un adult și de 60 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 12 ani. Pentru copiii mai mici de 2 ani accesul este gratuit. Telecabina funcţionează cu minimum 10 persoane.

Ultima oră

Comentariul meu