oficialii lui csu sibiu, realiști înainte de semifinala cu oradea - laurențiu buduleci: ”ne jucăm șansa!”

Președinte al secției de baschet de la CSU Sibiu din anul 2015, Laurențiu Buduleci spune că reușita din acest sezon se datorează unui mix format din muncă, dăruire și chimie între staff și jucători.

CSU Sibiu va disputa vineri, de la ora 19.00, la Oradea, primul meci din semifinalele campionatului, în deplasare, cu CSM, principala favorită la titlu. Absențele lui Blumbergs și Uță, accidentați, cântăresc enorm în angrenajul echipei unde Tomas Rinkevicius a făcut minuni în cele cinci luni, de când a fost numit la prima echipă. Cu câteva ore înainte de startul semifinalei CSM Oradea – CSU Sibiu, Laurențiu Buduleci  a vorbit cu Ora de Sibiu despre revirimentul din iarnă, șansele în disputa cu bihorenii și visul de a juca din nou în Fiba Europe Cup.

CSU este revelația campionatului, care ar fi secretul transformării echipei începând faza a doua?

Laurențiu Buduleci: Nu știu dacă putem vorbi de un secret, dar cred că ceea ce am reușit până acum este rezultatul unul grup unit, unui grup care a pus pe primul loc interesul echipei, un mix de multă muncă, dăruire și o chimie senzațională în echipă.

Cum a depășit echipa momentul critic din jocul 4, când a ratat calificarea în Sala Transilvania, în ultimele secunde, ajungând astfel la decisivul din deplasare?

Laurențiu Buduleci: Jucătorii profesioniști au psihicul de fier prin definiție. Înfrângere sau victorie, imediat după meci l-ai uitat și te focusezi pe următorul, muncești să corectezi eventual greșelile și te concentrezi să faci totul pentru a câștiga următorul meci. Iar un meci are 40 de minute, se joacă până în ultima secundă. Baschetul și-a dovedit de atâtea ori frumusețea, tocmai prin faptul că este dinamic și imprevizibil, până în ultima secundă. Iar grupul acesta de jucători a luptat cu sufletul și fiecare dintre ei a crezut, a depus un efort senzațional și astfel a reușit să întoarcă toate calculele. Suntem extrem de mândri de întreaga echipă, de toate eforturile pe care le-au făcut zi de zi: jucătorii la antrenamente și pe teren, staff-ul medical în tot ceea ce înseamnă recuperarea lor și staff-ul tehnic, pentru ca a “orchestrat” exemplar această calificare.

oficialii lui csu sibiu, realiști înainte de semifinala cu oradea - laurențiu buduleci: ”ne jucăm șansa!”

Ce șanse are Sibiul cu Oradea? Este clar outsider….


Laurențiu Buduleci: Legat de semifinală, pot spune că toate echipele își joacă șansa. Și noi ne-o vom juca, firește. Suntem însă echilibrați și realiști, având în vedere efortul extraordinar depus de băieți până acum, faptul că seria cu Voluntari a fost lungă și fizică, iar de la finalul ei încoace ne ocupăm mai mult să recuperăm accidentații. Nu îi vom avea la Oradea pe Roberts Blumbergs și Rareș Uță și suntem în continuare rezervați în ceea ce privește momentul în care aceștia vor putea reveni la antrenamente. Pentru noi, cel mai important este să fie băieții sănătoși. În rest, știm că fiecare dintre ei, în momentul în care pășește pe teren, va da totul și încă puțin în plus.

”Există șanse să fim în Fiba Europe Cup”

Șanse la o medalie?  Un bronz ar fi o performanță importantă…

Laurențiu Buduleci: Eu cred că am dovedit că cel mai sănătos e să luam meci cu meci, să ne focusăm pe fiecare în parte, să muncim mult și ca doar așa vom reuși să atingem în teren performanțele pe care le vom merita. Băieții ne-au dovedit că dau totul pe teren și cred că această echipă merită tot respectul nostru, al tuturor, pentru exemplul de dăruire pe care ni-l demonstrează meci de meci.

Revine Sibiul în cupele europene?

Laurențiu Buduleci: Ceea ce știm la acest moment este ca există șanse să fim din nou acolo unde am mai reușit performanțe în trecut, în Fiba Europe Cup. Este și dorința noastră, firește, dar asta o vom ști la finalul campionatului.

 

oficialii lui csu sibiu, realiști înainte de semifinala cu oradea - laurențiu buduleci: ”ne jucăm șansa!”

Ultima oră

Comentariul meu