greva cfr

După ce profesorii din România au anunțat grevă generală, angajații CFR ”amenință” că vor ieși în stradă din cauza salariilor nepotrive.

Ei spun că deși legea personalului feroviar prevedea creșterea salariilor de la 1 iulie, până în prezent, nu există un buget de venituri și cheltuieli, în condițiile în care este nevoie de fonduri pentru reparații și investiții în locomotive și vagoane, transmite Digi24.

Sindicaliștii spun că deși statul cunoaște nevoia mare de investiții pentru a crește siguranța pe calea ferată și de a îmbunătăți condițiile de circulație, totuși a redus cu 10% compensația pe care compania feroviară o primește. Ceferiștii se plâng de degradarea condițiilor de muncă, dar și de salarizarea scăzută.

În prezent, salariu mediu net la CFR Călători este de aproape 4.200 de lei. Ei spun că luni, 29 mai, vor picheta sediul Ministerului Transporturilor și că dacă nu găsesc rezolvare la guvernanți, atunci vor urma un alt protest pe 26 iunie și un miting în fața Guvernului la 1 iulie. Există riscul ca în cazul unei greve generale a ceferiștilor, trenurile să rămână blocate în gări în plin sezon estival.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu