femeie găsită moartă într-un apartament din sibiu - familia face acuzații grave: „iubitul ei a drogat-o. a ținut cadavrul două zile în casă”
Florentina împreună cu iubitul ei (Sursa: Arhivă personală)

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost găsită decedată într-o locuință din municipiul Sibiu. Trupul neînsuflețit al acesteia ar fi stat într-un apartament din Valea Aurie vreme de câteva zile, fiind vegheat chiar de iubitul ei care nu ar fi anunțat autoritățile. Fratele femeii face acuzații grave la adresa acestuia și spune că sora lui a murit în urma unei supradoze de droguri. „A decedat de la supradoză, el a drogat-o și a omorât-o”, spune sibianul. Poliția face cercetări în acest caz pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul. 

Florentina Aurelia G., o sibiancă în vârstă de 33 de ani, a fost găsită decedată, vineri, într-un apartament de pe strada Tilișca din Sibiu. Moartea acesteia este pusă sub semnul întrebării de către apropiații ei, care spun că iubitul femeii ar fi ținut în casă trupul neînsuflețit vreme de două zile și nu a anunțat autoritățile. „Sora mea a fost găsită decedată în data de 7 iulie în locuința iubitului ei de pe strada Tilișca. A ținut-o moartă în casă două zile și nu a anunțat pe nimeni. De ce, ce a vrut să ascundă?”, se întreabă Florin, fratele femeii. 

A murit în condiții suspecte

Florentina era consumatoare de droguri. Apropiații recunosc acest aspect, însă spun că niciodată nu și-ar fi făcut rău singură. Primele informații redate de medicii legiști arată că ea ar fi suferit un infarct provocat de o supradoză. Ar fi consumat ciuperci halucinogene, iar asta i-a adus sfârșitul. Familia crede că femeia ar fi fost, mai degrabă, drogată de iubitul alături de care trăia de aproximativ 15 ani. 

„Noi presupunem că el (n.red.: iubitul femeii) ar fi omorât-o, asta deși de la IML ne-au spus că a consumat drogul <<ciuperca neagră>> și a făcut infarct. Știam că este consumatoare de droguri, dar nu s-ar fi pus problema să își facă rău singură. Noi credem că el a drogat-o. Altfel de ce ar fi stat cu mortul în casă două zile, de ce nu a anunțat poliția, de ce nu și-a anunțat rudele? Mătușa lui a intrat peste el în casă fiindcă de două zile nu i-a mai răspuns la telefon. Ea a fost cea care i-a găsit acolo. Ea, decedată, iar el, într-o stare de nedescris. Sută la sută era drogat. Apoi a fost anunțată și poliția, iar trupul a fost dus la Medicina Legală”, spune nepoata femeii decedate. 

Rudele n-au văzut încă trupul neînsuflețit și așteaptă să fie finalizate expertizele. „De sâmbătă suntem puși pe drumuri fiindcă am încercat să vedem trupul. Ni s-a spus că e în stare de putrefacție, cum a fost ținut două zile în casă”, spune nepoata Florentinei. „Azi a ieșit expertiza și ar fi făcut infarct. Eu nu cred așa ceva, sora mea nu a încercat niciodată să se sinucidă, nu și-ar fi provocat singură așa ceva. El a declarat că a ținut-o în casă moartă două zile pentru că a vrut să moară și el cu ea. A spus că a vrut să fie găsiți morți amândoi”, spune Florin, fratele femeii. 

Violență domestică: „O bătea, o maltrata, era plină de vânătăi”

Relația femeii decedate cu iubitul ei nu era tocmai roz, spun rudele. Nu de puține ori aceasta a fost bătută și chiar aruncată în stradă. Familia își amintește că, într-o noapte, ea a dormit în fața blocului după ce bărbatul a scos-o afară din casă. Apropiații acesteia spun că sibianul este un om violent și că are antecedente penale. 

„Mătușa mea a venit marți la bunica acasă. Și-a făcut un duș, moment în care bunica a văzut că era vânătă pe corp. El o bătea, o maltrata, știam asta. Dar nu ne-am fi gândit vreodată că ar putea să o omoare. Aveau o relație de 15 ani. Primii ani au fost ok, dar după el a intrat la pușcărie într-un dosar cu droguri, cu arme, ceva de genul. Făcea parte din Clanul Lenis. A stat închis vreo 4-5 ani, iar în acel timp mătușa mea nu a vrut să mai aibă de-a face cu el. Când el a ieșit din închisoare anul trecut, a vrut să se împace cu ea. Noi credem că totul a fost o răzbunare fiindcă l-a părăsit. După primele zile de la împăcare, mătușa noastră venea deseori bătută acasă. Soacra ei a scos-o afară din casă, după ce el a bătut-o, și țin minte că a dormit în fața blocului. Ea nu voia să vină la noi, să vină acasă, îi mai dădea mereu o șansă. Când în sfârșit o convingeam să vină la noi, el o suna, iar ea se întorcea. Apoi iar o bătea”, povestește nepoata femeii. 

Alt deces, în aceleași circumstanțe, în același apartament

Rudele au dubii mari în privința cauzei decesului Florentinei. Potrivit acestora, în urmă cu un an, un tânăr a decedat în același apartament, tot de la o supradoză de droguri. „Anul trecut, pe vremea asta, în locuința aia a fost găsit alt cadavru, un bărbat care ar fi făcut infarct de la droguri”, spune fratele victimei. „Doi morți au fost la el în casă. Doi oameni au făcut infarct de la droguri. Prietenul lui a decedat tot de la un infarct. Este a doua persoană, este aceeași casă, sunt aceleași circumstanțe. Mie mi se pare că ceva e ciudat în toată această poveste, tocmai de aceea nu ne oprim până nu aflăm adevărul”, spune și nepoata femeii. 

Poliția face cercetări pentru ucidere din culpă

Oamenii legii au fost sesizați cu privire la decesul femeii în data de 7 iulie, în jurul orei 20:30, de către o femeie. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sibiu care, din primele investigații efectuate, au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind vorba despre o femeie în vârstă de 33 de ani. La examinarea sumară a cadavrului femeii nu au fost constatate urme de violență, transmit polițiștii. „La nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite toate circumstanțele în care a survenit decesul persoanei. Trupul femeii a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu