foto: nou centru comercial în sibiu - este la ieșire spre șelimbăr, iar investiția se apropie de 500.000 de euro

Un nou centru comercial, format din trei corpuri de clădire, vă răsări pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr, în apropiere de Shopping City Sibiu. Investiția este estimată la 450.000 de euro. Lucrările au început deja, iar muncitorii sunt în teren. 

foto: nou centru comercial în sibiu - este la ieșire spre șelimbăr, iar investiția se apropie de 500.000 de euro

Centrul comercial va fi construit în Șelimbăr, în imediata vecinătate a Sibiului și a drumului E68, în zona Shopping City. Vor fi ridicate, practic, trei corpuri de clădire cu destinația de spații comerciale, ce vor avea un regim de înălțime Parter și P+Er. Potrivit memoriului de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în vederea obținerii autorizației necesare, principalele funcțiuni ce se vor găsi aici sunt: spații comerciale de închiriat, precum showroom, farmacii, magazine, cafenele. Pe lângă acestea, vor fi amenajate și vestiare și grupuri sanitare. 

La parter vor fi prevăzute o casă a scării pentru acces la etaj și patru spații comerciale separate, fiecare având o sală de vânzare, un vestiar, grup sanitar și spațiu de depozitare. La etajul retras vor fi prevăzute spații necesare funcționării unei mici cafenele (sală de vânzare, toalete, depozitări, chicinetă) și două terase exterioare circulabile. 

foto: nou centru comercial în sibiu - este la ieșire spre șelimbăr, iar investiția se apropie de 500.000 de euro

„Având în vedere că orașul Sibiu și zonele limitrofe lui au cunoscut, în ultima perioadă, un avânt economic, regiunea a cunoscut o creștere demografică, bazată în mod special pe relocare, construirea unor spații comerciale este justificată”, se arată în memoriul depus la APM. 


Centrul comercial va dispune de 20 de locuri de parcare supraterane exterioare, pe parcela proprie, cât și douăsprezece locuri supraterane exterioare pe parcela de vis-a-vis a centrului comercial Shopping City Sibiu, conform unui contract de comodat. 

Accesul către centrul comercial se va face prin strada Doamna Stanca. Un acces suplimentar se va asigura și prin strada de legătură nou creată dintre platforma Shopping City și strada Doamna Stanca, fiind un drum privat. 

Lucrările au început deja prin amenajarea terenului. Muncitorii vor urma să execute lucrările de construcție, apoi să realizeze legăturile la utilități. Beneficiarul investiției, și anume Sofis Design SRL, promite ca suprafețele afectate de execuția lucrărilor să fie refăcute prin amenajări peisagere, plantare de gazon și arbuști ornamentali. 

Valoarea totală a investiției este estimată la 450.000 de euro, perioada de execuție a lucrărilor estimată fiind de 24 de luni. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică