noaptea lunii albastre o provocare pentru pompierii sibieni. descarcerare complicată și incendiu violent aproape simultan

Noaptea de joi a fost o provocare pentru pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu. În același timp au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case pe strada Gheorghe Asachi din municipiul Sibiu și, pe Calea Dumbrăvii, unde alte echipaje ISU au intervenit la un accident rutier grav.

Pompierii sibieni au trecut printr-o noapte de „foc”. A fost unul dintre momentele în care au trebuit să acționeze rapid la două misiuni, un accident mortal și un incendiu violent izbucnit la o casă din Turnișor.

În cazul accidentului mortal de pe Calea Dumbrăvii, din apropierea Cimitirului Municipal, ISU a intervenit cu două echipaje SMURD, inclusiv unul cu medic, o mașină de descarcerare, o autospecială de stingere a incendiilor și o unitate de primă intervenție. Un echipaj SAJ a fost, de asemenea, mobilizat pentru a ajuta la gestionarea situației.

Citește și: Ultima oră în tragedia de pe Calea Dumbrăvii – O victimă a murit în accident. Avea 30 de ani. (foto, video)


noaptea lunii albastre o provocare pentru pompierii sibieni. descarcerare complicată și incendiu violent aproape simultan

În partea cealaltă a orașului, alte echipaje se luptau cu flăcările care cuprinseseră mansarda și acoperișul unei case de pe strada Gheorghe Asachi. „După ce s-au luptat aproape 3 ore cu flăcările, pompierii sibieni au salvat casele din vecinătate și au stins incendiul care a distrus în totalitate acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 200 mp, precum și mansarda imobilului și bunurile din interiorul acesteia”, potrivit ISU Sibiu.

Citește și: UPDATE : Incendiul de pe strada Gheorghe Asachi, stins după trei ore. Au ars acoperișul și mansarda (video)

noaptea lunii albastre o provocare pentru pompierii sibieni. descarcerare complicată și incendiu violent aproape simultan

Cu toate că provocările au fost multe, pompierii au reușit să acționeze rapid și cu profesionalism. „Pompierii sibieni au avut parte de o seară destul de încărcată și dificilă, căreia i-au făcut față cu mult profesionalism. Două situații de urgență produse la interval scurt de timp una față de cealaltă, vorbim despre un accident mortal, cu două persoane încarcerate din care au rezultat un număr total de 3 victime și despre un incendiu violent care se putea extinde la casele învecinate dacă pompierii nu ar fi intervenit prompt pentru localizarea și stingerea acestuia”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu