expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials”
  • Cei ce vor trece pragul centrului comercial vor avea ocazia să descopere cele mai importante simboluri ale anilor ’90, care le vor aminti de muzica, jocurile sau piesele vestimentare iconice ale perioadei. 
  • Accesul la expoziție este gratuit

expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials”

Sibiu, 4 septembrie 2023 – Promenada Sibiu este gazda Muzeului Pop-Up „Generația Millennials”, care prezintă, în premieră, o expoziție cu cele mai importante simboluri ale ultimei generații cu cheia la gât, cunoscută drept Millennials. Evenimentul se desfășoară până pe 16 septembrie, la etajul 1 al centrului comercial, vis-à-vis de magazinul d&m. Acest concept expozițional aparține Asociației ESCU, iar intrarea la expoziție este liberă.

La muzeu, vizitatorii centrului comercial vor descoperi evoluția tehnologiei, simboluri precum Michael Jordan sau jocurile din copilărie de tip Pac-Man, Tetris, Mario și Tamagotchi. De asemenea, sunt prezentate amintiri prețioase de la desenele animate de pe Cartoon Network și modul în care școala și viața socială erau percepute în acea vreme. Expoziția prezintă scene din experiențele iconice, gusturile culturale, senzațiile, obiectele și amintirile care aparțin copiilor născuți în perioada 1980-1995.  

Ne dorim să oferim o experiență plină de nostalgie tuturor celor care ne trec pragul, în care vor avea ocazia să exploreze simbolurile și momentele definitorii ale generației Millennials. Expoziția aduce în prim-plan nu doar obiecte și cultură, ci și emoții puternice care au marcat perioada anilor ’80 și ’90”, spun reprezentanții Promenada Sibiu. 

Zone tematice și obiecte reprezentative pentru ultima generație cu cheia la gât


Muzeul construiește un mediu interactiv, amuzant şi nostalgic pentru vizitatorii de toate vârstele și prezintă experienţe pe care fiecare membru al generaţiei Millennials le-a trăit. Camerele și elementele din muzeu reprezintă fundalul perfect pentru a deveni un spațiu instagramabil și distractiv pentru toată familia. 

Zonele tematice ale expoziției sunt special amenajate, astfel încât să le reamintească vizitatorilor centrului comercial de perioada oracolelor sau de muzica iubită în acea perioadă, de la artiști precum: Enrique Iglesias, Backstreet Boys la Marilyn Manson, dar și de filmele și desenele animate iubite: Singur Acasă, Sailor Moon, Scary Movies sau American Pie sau de cărțile, revistele cu abțibilduri, casetele și de toate celelalte obiecte ce definesc milenialii

expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials”

În plus, expoziția cuprinde și obiecte-simbol ale generației, de la electronice, la jocuri, suveniruri-amintiri, moda anilor ‘90, cărți, precum și o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum. Totodată, cei interesați se vor putea bucura de o micro-expoziție de benzi desenate ale ilustratorilor care au făcut deliciul copilăriei din anii ’90. 

expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials” expoziție în premieră la promenada sibiu: sibienii sunt invitați să descopere universul generațiilor din anii '80 și '90 la muzeul pop-up „generația millennials”

Ultima oră

Comentariul meu