un tânăr din sibiu acuză că a fost bătut de un polițist. șeful ipj: se fac cercetări pentru ultraj (foto)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani aduce acuzații grave la adresa unui polițist din Sibiu. Acesta susține că, la finalul săptămânii trecute, a fost bătut cu bestialitate de către un om al legii. Sibianul spune că a fost legitimat pe stradă și, fără să aibă un comportament nepotrivit, a fost pus la pământ și bătut. Pe de altă parte, reprezentanții IPJ Sibiu nu confirmă povestea și declară că se fac cercetări pentru ultraj. 

Evenimentul ar fi avut loc în noaptea de miercuri spre joi, pe strada Oituz din municipiul Sibiu. Tânărul în vârstă de 22 de ani, pe nume Silviu Nicolae Pigulin, susține că se plimba în zonă împreună cu un prieten când, deodată, un echipaj de poliție din cadrul IPJ Sibiu, s-a îndreptat către ei. Oamenii legii au vrut să îi legitimeze, dar lucrurile ar fi degenerat, susține sibianul. 

Acuzații grave

„Mă aflam pe strada Oituz din Sibiu, alături de un prieten, când un echipaj de poliție, fără semnale sonore, fără nimic, a venit pe interzis și ne-a oprit să ne legitimeze. În acel moment, eu am cerut să pornească bodycam-ul. Prietenul meu i-a întrebat de ce vin pe interzis și ce fel de poliție sunt ei, iar în acel moment s-au enervat. De acolo au mai fost câteva cuvinte, nu mai reținut bine, moment în care polițistul a scos spray-ul și mi-a dat în față, lovindu-mă să mă pună la pământ. Eu m-am tras, am fugit aproximativ 4-5 metri, moment în care a venit după mine și a scos ce avea în dotare, bâta telescopică, nu știu cum îi zice, lovindu-mă în cap de mai multe ori. Prietenul meu a intervenit și l-a lovit și pe el peste mâini. Apoi, a plecat și m-a lăsat acolo într-o baltă de sânge. S-a urcat în mașina poliției și a plecat”, spune Silviu Nicolae Pigulin, sibianul care susține că a fost bătut de polițist. 

un tânăr din sibiu acuză că a fost bătut de un polițist. șeful ipj: se fac cercetări pentru ultraj (foto)

Imediat după incident, tânărul susține că amicul care îl însoțea a sunat la 112 pentru a chema o ambulanță la fața locului. În jurul orei 04:00, era deja la Urgența Spitalului Județean, acolo unde primea îngrijiri medicale. „Am patru găuri în cap, două de 4 centimetri și alte 2 de trei centimetri. Am fost externat în aceeași seară, după care au venit și m-au dus la secție. Medicul legist mi-a dat 8-9 zile de îngrijiri medicale”, spune sibianul. 


Sibianul susține că nu a avut un comportament neadecvat nici măcar o clipă. În plus, el spune că a mai fost legitimat, în trecut, de polițistul în cauză. „L-am mai văzut (n.r.: pe polițist), e la patrula din zona Hipodrom. M-a mai oprit în trecut pentru legitimare, dar nu pentru discuții, altercații”, spune acesta. El a luat legătura cu un avocat și spune că va depune plângere. 

un tânăr din sibiu acuză că a fost bătut de un polițist. șeful ipj: se fac cercetări pentru ultraj (foto)

Șeful Poliției Sibiu: Se fac cercetări pentru ultraj

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, Tiberiu Ivancea, spune că lucrurile au stat diferit. Un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină în zona străzii Oituz, deoarece avea loc un scandal într-un bar. Oamenii legii l-au găsit acolo pe tânărul în cauză și l-au legitimat. Acesta ar fi devenit recalcitrant și l-a împins pe polițist. În urma celor întâmplate, a fost deschis un dosar de cercetare penală privind infracțiunea de ultraj. În paralel, are loc și o anchetă internă pentru a vedea dacă polițistul a procedat corespunzător în acest caz.

„Discutăm despre un dosar de ultraj. Polițistul a fost agresat, a tras de el. Din câte știu eu, respectivul făcea scandal, a fost sesizare venită de la un bar din zonă. Polițiștii au ajuns și i-au găsit acolo. I-au oprit să îi legitimeze, după care oamenii au fost recalcitranți, acolo s-a produs ultrajul. Facem verificări să vedem dacă modul de acțiune al polițiștilor a fost cel corect. (…) Imaginile (n.r.: de pe bodycam) sunt folosite pentru ultraj. Ancheta internă va fi finalizată în câteva zile”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Tiberiu Ivancea, șeful IPJ Sibiu. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Am si eu o mica mare curiozitate. Daca a fost vorba de agresarea unui agent de politie, cum de au plecat politistii de acolo si l-au lasat fara sa ia masuri, altele decat bataia?!? Ce PUTE rau de tot!