proiectul privind majorarea tarifelor la deszăpezire, retras de pe ordinea de zi la consiliul local. fodor: „soma nu e de acord cu calculele”

Proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor pentru curățarea și deszăpezirea străzilor din municipiul Sibiu și stațiunea Păltiniș a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de joi. 

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a retras de pe ordinea de zi proiectul privind majorarea tarifelor pentru curățarea și deszăpezirea străzilor din oraș. Tarifele propuse spre aprobare consilierilor locali erau mai mici decât cele pe care le-a solicitat Soma. Din acest motiv, operatorul de salubritate a cerut să reanalizeze calculele. 


„La punctul 1 am primit o solicitare de la SOMA să retragem de pe ordinea de zi, fie întreg proiectul, fie anexa la proiect. Operatorul cere să reanalizeze pentru că nu este de acord cu calculul făcut de Serviciul de Salubrizare. În altă ordine de idei, ieri (n.r.: miercuri) am primit trei mailuri de la domnul consilier Paul Mezei, care explică de ce apare necesitatea (…) ca un grup de consilieri locali să se implice în verificarea acestor calcule făcute de Serviciul de Salubrizare, dacă sunt corecte sau nu. Dacă doriți să vă implicați în acest proces, vom organiza un grup de lucru, ca să fim fiecare cu conștiința împăcată că ceea ce votăm este corect”, a spus primarul Astrid Fodor. 

Tarifele propuse spre aprobare erau mai ridicate decât cele aflate în vigoare, însă mai mici decât cele solicitate de operatorul de salubritate. Vezi aici tarifele propuse de Serviciul de Salubrizare din cadrul Primăriei Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu