fostul director al centrului chinologic sibiu a pierdut litigiul cu jurnaliștii de la antena 3. le ceruse daune colosale 
foto: arhivă

Lăzureanu Crișan Mucenic, fostul director al Centrului Chinologic din Sibiu, a pierdut litigiul cu jurnaliștii de la Intact Media Group SRL și Antena 3 SA. 

În ianuarie 2016, fostul director al Centrului Chinologic Sibiu din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), cu gradul profesional de comisar șef, a chemat în judecată pe Intact Media Group SRL și Antena 3 SA, pe Mihai Gâdea, în calitate de director general al postului Antena 3 București și realizator al emisiunii Sinteza Zilei, pe Radu Tudor, în calitate de director al postului Antena Internațional București, analist politic și militar, și pe Crișan Cristina (căsătorită Naiță), fost corespondent pentru Sibiu al postului Antena 3, notează justnews.ro. 

Lăzureanu Crișan Mucenic a solicitat atunci ca, prin hotărârea ce se va pronunța, să fie constatate încălcarea de către pârâți a drepturilor sale nepatrimoniale, constând în onoare, reputație și imagine, prin acuzațiile mincinoase și prin declarații denigratoare defăimătoare și imparțiale ce au condus la încălcarea dreptului la viața privată, obligarea pârâților la plata daunelor morale în valoare de trei milioane de lei și obligarea la încetarea activității defăimătoare și publicarea hotărârii în cadrul a trei ziare și la posturi de televiziune, pe cheltuiala exclusivă a pârâților, interzicerea proliferării subiectului în mass-media și plata cheltuielilor de judecată. 

Fostul șef al Centrului Chinologic a arătat, în motivarea cererii, că, fiindcă „a manifestat exigență în îndeplinirea sarcinilor de serviciu și nu a permis încălcarea legilor, concomitent cu formarea unor cerințe de performanță din partea angajaților”, 4-5 angajați s-au reunit și au început o campanie denigratoare împotriva reclamantului susținută cu afirmații mincinoase, denunțări calomnioase, rezultate cu plângeri. Practic, Lăzureanu era acuzat de către angajate de hărțuire sexuală, lucru care s-a demonstrat, ulterior, în instanță ca fiind neadevărat. Denigrarea a continuat cu furnizarea unor informații false în ziare locale și la postul de televiziune Antena 1 Sibiu, fiind preluate de postul Antena 3, începând cu data de 10.01.2013, iar apoi la Sinteza Zilei, în 13 ianuarie 2013. În motivarea consemnată de rejust.ro, reclamantul a mai explicat că a fost acuzat de fapte și aspecte care au fost ulterior cercetate și cu privire la care el a fost găsit nevinovat de justiție, scrie justnews.ro. 


Litigiul a ajuns, în 2019, la instanța supremă. Înalta Curte de Casație și Justiție a casat decizia Curții de Apel Alba Iulia și a trimis cauza spre rejudecare, din nou, la Tribunalul Sibiu. Ulterior, în 11 noiembrie 2020, instanța de fond a decis să respingă acțiunea civilă formulată de Lăzureanu, decizie confirmată și de Curtea de Apel Alba Iulia în octombrie 2021. 

Fostul director de la Centrul Chinologic a atacat soluția cu recurs la instanța supremă, însă în data de 19 octombrie 2023, după șapte de ani de procese, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea, Lăzureanu pierzând astfel litigiul cu angajații de la Antena. 

Sursa: justnews.ro

Ultima oră

Comentariul meu