percheziții în presupusa ascunzătoare a ucigașilor lui adrian kreiner. locatar: „stăteau aici de câteva luni” (video)

Anchetatorii sunt pe urmele ucigașilor lui Adrian Kreiner și încearcă să le depisteze locația. Luni seara a fost percheziționată presupusa ascunzătoare a acestora. Până la acest moment, cei trei indivizi nu au fost prinși. 

UPDATE

Cu toate acestea, procurorii au negat legătura dintre perchezițiile de la Șelimbăr și cazul omului de afaceri Adrian Kreiner. „Nu a fost nicio percheziție aseară. Vom vedea ce putem comunica pentru a nu încurca ancheta și să fie informată opinia publică, astfel încât să înlăturăm dezinformarea”, a precizat prim procurorul adjunct Mihaela Ruginosu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Oamenii legii au desfășurat, luni seara, o percheziție într-un apartament situat la etajul șase al unui bloc de pe strada Doamna Stanca. Se presupune că aceasta ar fi fost ascunzătoarea celor trei bărbați care l-au atacat și, într-un final, ucis, pe omul de afaceri Adrian Kreiner. Sursele Ora de Sibiu spun că apartamentul în cauză ar fi fost închiriat de cei trei în urmă cu câteva luni. 

Un tânăr care locuiește în blocul de pe Doamna Stanca, unde au avut loc percheziția de luni seara, a declarat că a observat trei bărbați străini în apartamentul în care se presupune că ar fi stat ucigașii lui Kreiner. Potrivit acestuia, respectivii erau introvertiți și nu au provocat vreodată probleme. „În ultimele luni stăteau trei tineri. Nu de foarte mult timp. Ne întâlneam cel puțin de două ori pe săptămână în lift. Nu erau români. Păreau străini, nu știu nația, dar nu erau români. Erau asiatici. Nu i-am mai văzut de mai bine de două săptămâni. Nu i-am mai văzut să apară în zonă. Păreau că nu deranjează pe nimeni, dar nu păreau nici cei mai călduroși oameni. Dacă nu îi salutai, nu schimbau o vorbă. Nu erau oamenii care să salute. La saluturi se descurcau în românește”, a spus Pascu Bogdan, un locatar în blocul unde a avut loc percheziția de luni seara. 


Potrivit locatarului, cei trei bărbați nu păreau să fie angajați și ar fi avut un program haotic. „Nu păreau suspecți de ceva. Din câte am înțeles nu lucrau pentru cineva, aveau o afacere a lor. Pare de necrezut că au stat aici cu noi. Erau oameni simpli. Aveau un program haotic mi se pare mie, nu se lega cu niciun program de serviciu normal. De exemplu, în unele zile la 11, 12 dimineața, păreau că vin acasă. La ora 1, 2 ei plecau. Veneau, plecau, nu păreau că au un program”, a adăugat locatarul.

Citește și: Percheziții într-un apartament pe strada Doamna Stanca 

Vă reamintim că omul de afaceri Adrian Kreiner a murit marți seară pe secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean din Sibiu. Bărbatul a fost bătut cu bestialitate, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, de trei indivizi care au pătruns prin efracție în vila lui de pe strada Moldoveanu. Atacatorii, despre care a fost luată în calcul ipoteza că ar fi venit la furat, l-au torturat minute în șir, l-au legat de mâini și de picioare, apoi l-au acoperit cu un covor. Aproximativ 40 de minute au stat în casă, timp în care au amenințat-o cu un pistol și pe fiica omului de afaceri. În tot acest timp, cea de-a treia persoană care se afla în locuință, concubina lui Kreiner, se ascundea într-o cameră de la etaj. 

Citește și: Cazul Adrian Kreiner: Ancheta scoate la iveală o surpriză de proporții

Anchetatorii au verificat în ultimele zile camerele de supraveghere ale municipalității și au cerut inclusiv imaginile de pe camerele personale ale sibienilor care locuiesc pe străzile apropiate. Așa au reconfigurat o parte din traseul pe care l-au urmat tâlharii. Se pare că, imediat după jaf, cei trei atacatori, care aveau fețele acoperite cu cagule, au luat-o la pas pe străzile Sibiului. Nu s-au despărțit, ci au continuat să se îndepărteze de vila de pe Moldoveanu împreună. Au fost surprinși traversând strada și îndreptându-se spre bulevardul Vasile Milea. Din balconul unui bloc, o cameră i-a surprins, la nici jumătate de oră de la eveniment, mergând prin Vasile Aaron, pe strada Negoveanu. Își urmau traseul în șir indian și păreau calmi, fără să se grăbească. 

Investigatorii au mai descoperit și că, în ziua jafului, cei trei indivizi s-au perindat în zona mall-ului din Șelimbăr, dar și că, vreme de câteva zile, l-ar fi urmărit pe omul de afaceri dintr-o casă părăsită aflată vizavi de vila de pe Moldoveanu. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Și poliția sibiu unde era dacă la jumătate de ora ei erau liberi prin oraș la pas liniștit iubita celui decedat a sunat imediat ce Hoții au părăsit casa iar poliția bine mersi trebuia sa se mobilizeze rapid in oras mai ales Zona v Aaron Milea etc sa fim serioși