flaviu stoica e1700225032806
Fostul antrenor al echipei de baschet CSU Sibiu, Flaviu Stoica, care a condus echipa în perioada 1971 – 1991 s-a stins din viață sâmbătă.
Profesorul Flaviu Stoica (84 ani) a fost timp de 20 de ani pe banca echipei masculine de baschet și a format generații succesive de campioni.
Flaviu Stoica a pus bazele echipei de baschet Olimpia Sibiu în anul 1971, iar acest sport a devenit unul dintre cele mai iubite pe malul Cibinului.  Sub comanda lui, la 6 ani de la înființare, echipa avea să promoveze în prima divizie, iar de atunci, nu a retrogradat niciodată. Primul podium cu Flaviu Stoica pe banca tehnică a venit în sezonul 1989-1990, când echipa s-a clasat pe locul al 3-lea. 
În urmă cu o lună, Flaviu Stoica era internat la Secția de Cardiologie 2 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu în stare critică, iar fanii echipei CSU Sibiu au fost să doneze sânge. Situația sa nu s-a ameliorat, astfel că Flaviu Stoica s-a stins din viață sâmbătă.
Astăzi, familia galben-albastră a amuțit și s-a cutremurat!
De astăzi suntem mai puțini, căci cel care ne-a dezvăluit frumusețea baschetului, cel care s-a încăpățânat în urmă cu mai bine de 50 de ani si a insuflat în echipa noastră nu doar abilități sportive, ci și un spirit de luptă și perseverență în fața provocărilor a decis să plece dintre noi.
Flaviu Stoica, fondatorul echipei noastre de baschet a transformat echipa, în urmă cu 52 de ani, într-o forță a spiritului și camaraderiei… și a făcut-o prin pasiunea sa pentru joc și viziunea de a aduce speranță în inimile tinerilor.
În 1971, el a deschis ușile baschetului pentru tinerii din Sibiu, oferindu-le o șansă să strălucească și să-și descopere potențialul. Astăzi, ne privim în jur și vedem o comunitate unită prin pasiunea pentru baschet, o moștenire vie a lui Flaviu Stoica.
Cu inimile pline de recunoștință și respect, onorăm memoria sa și promitem să continuăm să ducem mai departe flacăra pe care a aprins-o în inimile noastre.
Drum lin către stele, Flaviu Stoica, vei rămâne mereu în sufletele noastre, iar terenul de baschet va fi mereu locul unde amintirea ta va trăi în fiecare aruncare la coș.
Dumnezeu să-l odihnească!”  fost postarea dată publicității de clubul BC CSU Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu