criminalul care a ucis un cioban într-un sat din sibiu, condamnat la 12 ani închisoare. declarații înfiorătoare: „m-a enervat rău, am făcut ce a trebuit”
foto: arhivă

Ciobanul care și-a omorât colegul la o stână de pe raza comunei Alțâna a fost condamnat la 12 ani închisoare. 

Crima a avut loc în 20 august 2023 la o stână din Ghijasa de Sus, comuna Alțâna. Cei doi ciobani, care proveneau din județe diferite, nu au avut niciodată o relație conflictuală, dar lucrurile aveau să se schimbe în acea zi. Și-au început dimineața ocupându-se de treburile obișnuite și, în apropiere de orele prânzului, au început să consume alcool. Criminalul în vârstă de 27 de ani s-a năpustit asupra ciobanului de 41 de ani, în urma unui comentariu care ar fi vizat-o pe mama acestuia. Enervat peste măsură de replica lui, fără să stea pe gânduri, a luat bâta lui de cioban și l-a lovit de 4 ori în zona capului, după care scos cuțitul din buzunarul pantalonilor și l-a înjunghiat de alte 4 ori în zona gâtului. 

Imediat după faptă, ciobanul a scos telefonul din buzunar, i-a făcut câteva poze bărbatului mort și i le-a trimis fratelui său, spunându-i că va merge la pușcărie. „Am făcut ce a trebuit”, a spus criminalul atunci când cadavrul a fost găsit de proprietarul stânei. 


Criminalul în vârstă de 27 de ani a recunoscut fapta chiar în fața polițiștilor care s-au deplasat la locul crimei. „Ne-am certat puțin și la nervi nu prea judec și i-am dat una și gata a fost! După aia am continuat și aia a fost, ce să mai? Recunosc fapta și asta e. Prima dată i-am dat cu bâta, dar i-am dat ca lumea! Io recunosc tot, m-a enervat prea rău și i-am dat, i-a dat de numa numa, i-am rupt bâta în cap”, a fost declarația criminalului. (VEZI AICI DECLARAȚIA CRIMINALULUI)

Bărbatul a fost condamnat, la finalul lunii decembrie 2023, la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, potrivit rejust.ro. Acesta nu avea antecedente penale. El va trebui să plătească familiei victimei suma de 5.348,65 lei, reprezentând cheltuielile legate de înmormântare și pomenire. Totodată, va trebui să plătească și suma de 35.000 de euro daune morale. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Poți pune în balanță 12 ani cu 30- 50 ani cât ar fi trăit victima? Categoric nu, deci lipsă justiție, adică haos.