fost polițist din cadrul ipj sibiu, condamnat la 6 ani și 7 luni închisoare pentru tentativă de viol și agresiune sexuală

Un fost polițist din cadrul IPJ Sibiu, acuzat că a încercat să violeze două eleve, din postura de antrenor de box, a fost condamnat la 6 ani și 7 luni închisoare.

Gigi Iliescu, fost polițist în cadrul IPJ Sibiu și antrenor de box, a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani și 7 luni închisoare de Curtea de Apel București. Bărbatul a încercat să violeze două minore în vârstă de 12, respectiv 17 ani. Faptele au avut loc în 2018 și 2019. „Urmare a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu nr. 614/P/2019 din data de 3.10.2019, prin care s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului, poliţist în cadrul IPJ Sibiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la viol, prev. de art. 32 C.pen. rap. la art. 218 alin.1, 2, 3 lit. a şi c şi agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin.1 şi 2 lit. a şi c C.penal, Prin sentinţa penală nr. 499/2023 a Judecătoriei sectorului 2 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 68/19.01.2024 a Curţii de apel Bucureşti, s-a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa rezultantă de 6 ani şi 7 luni închisoare”, informează prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

VEZI AICI DETALII DESPRE CAZ 

Fostul polițist a încercat să violeze două minore

În luna aprilie 2018, polițistul, în calitate de antrenor de box al unei minore în vârstă de 12 ani, cu ocazia efectuării unei deplasări la București, s-a cazat în aceeași cameră cu aceasta și, în timp ce minora se afla sub paza şi îngrijirea lui, a încercat, prin exercitarea unor acte de constrângere fizică şi prin punerea victimei în imposibilitate de a se apăra, să întrețină raporturi sexuale cu ea.


Apoi, în cursul lunii februarie 2019, în calitate de antrenor, s-a deplasat împreună cu altă minoră, în vârstă de 17 ani, la București, s-a cazat în aceeași cameră și „a exercitat prin constrângere fizică și psihică acte de natură sexuală asupra acesteia, constând în atingeri și mângâieri ale zonelor erogene”.

Mandatul de executare a pedepsei privative de libertate a fost pus în executare, condamnatul fiind încarcerat.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică