scoala alamor tavan cazut 2

Patru copii au ajuns la spital după ce tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit peste ei. Directorul unității de învățământ spune că este vorba despre un tavan fals, construit în urmă cu 18 ani. Din fericire, niciunul dintre elevi nu a fost rănit grav. 

scoala gimnaziala alamor

Corpul de clădire în care a avut loc incidentul nefericit a fost construit în anul 1936, confirmă directorul Școlii Gimnaziale Alămor. Potrivit acestuia, tavanul a fost renovat în anul 2006. „Corpul acesta este făcut din 1936. Este vorba despre un tavan fals, care e făcut acum 18 ani. S-a desprins, din curentul care s-a format, cu geamurile deschise și ușa deschisă, vântul foarte puternic, altfel nu îmi explic situația”, a declarat Gheorghe Banciu, directorul școlii din Alămor, pentru b1tv.ro. 

scoala alamor tavan cazut pompieri alamor

Cei 12 elevi tocmai ce intraseră din pauză în sala de clasă. La scurt timp, tavanul s-a prăbușit. Patru dintre ei au fost răniți ușor. „Copiii au intrat din pauză în clasă. E o clasă simultană, compusă din 12 elevi, clasa a VIII-a și a V-a (…). Pentru că aici numărul elevilor este mult mai mic și, din motivul acesta, a trebuit să îi comasăm. (…) Din lipsa elevilor, că sunt elevi puțini. Săli avem. Legea nu ne permite să funcționăm cu copii puțini (…). Următoarea școală este la Loamneș. Loamneșul funcționează tot așa, și cu clase simultane, să știți. Aici sunt patru structuri”, a adăugat directorul.

scoala alamor tavan cazut 3

Citește și: Starea elevilor de la școala din Alămor

Gheorghe Banciu, care este directorul școlii din luna septembrie a anului trecut, spune că, deși tavanul s-a prăbușit, grinzile de susținere sunt în stare bună. „Eu sunt de la 1 septembrie aici. (…). Cine știa că poate să cadă acel tavan fals? Uitați-vă grinzile și scândurile vechi că sunt în stare bună de funcționare”, a mai declarat directorul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu