unitățile de învățământ din sibiu invitate să se înscrie în programul cu o masă caldă pentru elevi. a crescut numărul de școli beneficiare

Se urmăreşte asigurarea unui număr mai mare de beneficiari ai Programului Național „Masă Sănătoasă”, cu încadrarea în bugetul alocat – programul va cuprine preşcolarii şi elevii din minimum 1000 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi nu de maximum 1000, cât era prevăzut anterior. ISJ Sibiu cere şi altor şcoli să se înscrie în Program, pe lângă cele 19 selectate deja

Actul normativ prin care se asigură finanțarea necesară pentru extinderea ulterioară a programului „Masă caldă”, devenit „Masă sănătoasă”, a fost aprobat prin hotărâre de Guvern în 11 ianuarie 2024. Bugetul alocat este în valoare de peste 1,1 miliarde lei și permite extinderea programului peste numărul de 1000 de unități de învățământ, prevăzut anterior. Elevii vor primi un suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar:

Unitățile administrativ teritoriale, cu unități de învățământ preuniversitar, cuprinse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar (aceste unități de învățământ fiind incluse de drept în lista aferentă anului 2024), pot începe procedurile de implementare a Programului Național „Masă Sănătoasă” pentru acest an, care trebuie încheiate în 30 de zile de la publicare.

Inspectoratul Scolar Judeţean Sibiu a transmis oficial, prin  adresa nr. 339 din ianuarie 2024,  către conducerile unităților de învățământ din judeţ,  informarea că şcolile care doresc să fie cuprinse în Programul național „Masă sănătoasă”, care nu au fost cuprinse până acum în Programul „Masă caldă”, să trimită cât mai repede cereri prin care solicită acest lucru.

„ Din observațiile noastre, din ce ne-a venit din județe, avem multe școli mici care sunt puse pe listă și atunci atingem pragul de 1.000 de școli, fără să atingem pragul maxim de număr de beneficiari. Și atunci, practic, vrem să corectăm acest lucru, să nu mai fie maximum 1.000 de școli, să fie minimum 1.000 de școli, ca să putem să cheltuim toți banii pe care îi avem, deci să avem cât mai mulți copii care beneficiază de masă sănătoasă”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, într-o conferinţă cu directorii şi inspectorii şcolari, din aceste zile.


Pentru asigurarea coerenței cadrului legislativ și armonizarea acțiunilor întreprinse pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr.198/2023, cât și a dispozițiilor descrise mai sus din Legea cadru nr. 153/2017 și din OUG nr. 115/2023 sunt necesare măsuri imediate adoptate pe calea ordonanței de urgență, a mai precizat Ligia Deca.

In intreaga ţară există 450 de şcoli aprobate prin H.G. nr. 999/2023, incluse deja în Programul național “Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, unde sunt înregistraţi peste 181.000 de elevi beneficiari.

Elevii din 19 şcoli din judeţul Sibiu, cuprinşi în Programul național “Masă sănătoasă

Pentru anul școlar 2023-2024, la nivelul județului Sibiu, au fost selectate pentru programul pilot „Masa caldă” un număr de 19 unități de învățământ, care vor beneficia de programul „Masă sănătoasă”: Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială Biertan, Școala Gimnazială „Octavian Goga” Rășinari, Școala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” Rășinari, Liceul Tehnologic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Avrig, Liceul Tehnologic „Johann Lebel” Tălmaciu,Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr, Școala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu, Școala Gimnazială nr. 23 Sibiu, Liceul Tehnologic Copșa Mică, Liceul Tehnologic” Ioan Lupaș” Săliște, Scoala Gimnazială „Ioan Albescu” Boița, Școala Gimnazială Nocrich, Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala gimnazială „Ioana Ban Dascălu” Poiana Sibiului, Școala Gimnazială Laslea, Școala Gimnazială Alțâna, Școala Gimnazială Hoghilag.

Ultima oră

Comentariul meu