poşta română sistează plăţile cu cardurile de energie, la ghişee sau online

UPDATE 29 martie 2024: Plata cu cardurile de energie a fost prelungită

Guvernul României a anunţat, printr-un scurt comunicat, că prelungeşte durata în care cardurile de energie  vor putea fi folosite, respectiv până la 31 mai 2024, pentru plata facturilor sau pentru cumpărarea de materiale pentru încălzire.  Este vorba de acele carduri ale căror termen final de folosinţă, anunţat iniţial, era 31 martie 2024. Până la această oră, guvernul nu a precizat dacă plăţile se vor putea efectua prin toate cele 3 modalităţi, repsectiv ofiicile poştale, aplicaţia online sau la factorii poştali.

Totuşi, aplicaţia Poştei Române- Sprijin pentru România a fost reactivată şi permite plata online cu aceste carduri: aici

Ştirea iniţială- 27 martie 2024

Oficiile poștale din Sibiu au afișat, la ghișee, în 27 martie 2024, că aceasta este ultima zi în care au mai putut fi efectuate plăți cu cardurile de energie, cu toate că pe site-ul instituţie este anunţată data de 29 martie.


Deși guvernul a anunțat termenul final de 31 martie 2024 până la care aceste carduri sunt active, un comunicat venit pe mail, de la Centru, a atenționat casierii oficiilor poștale că nu mai pot face acest operațiuni începând din 28 martie, potrivit unor surse.

Pe de altă parte, pe site- ul Poștei Române este anunțat, încă de acum o săptămână, faptul că aplicația online, destinată plăților cu carduri de energie, a fost dezactivată, astfel încât, în 27 martie, niciun beneficiar nu a mai putut efectua plăți online. In schimb, data de 29 martie 2024, ora 12, este ultima zi în care plata cu tichetele cu energie poate fi efectuată apelând la factorii poștali, după cum este comunicat pe site.

poşta română sistează plăţile cu cardurile de energie, la ghişee sau online
Sursa: Poşta Română
Ajutorul financiar de 1.400 de lei  acordat de stat sub forma tichetelor au avut ca scop plata facturilor la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe, de către persoanele cu venituri mici.
Beneficiarii puteau plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se puteau face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.
Potrivit anunţului de pe site-ul Poştei, pentru plata facturilor cu cardul de energie, se puteau folosi una dintre cele 3 metode: la orice subunitate a Poștei Române; la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului; online, pe site-ul Poștei Române, accesând link-ul .

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

Publică

  1. S-a anunțat ca s-a prelungit cardul de energie pana pe 31 mai,2024,de ce induceți în eroare populatia

  2. Sa transmiteți la cei care ne au informat că ultima zi de plată cu cardul de energie este 27.03.2024 să le fie rușine. După ce am zăpăcit clienții că e ultima zi acuma vin cu prelungiri .A fost greu să vadă din timp câți beneficiari nu și au cheltuit banii ?

    1. Anunțul inițial a fost cu termen terminus 31 martie. Dar deștepții nu s-au gândit în prealabil că 30 și 31 sunt zile libere ?
      Am fost la patru oficii poștale și am constatat o stare de haos general. La un oficiu mi s-a spus cu nerușinare că…nu admite calculatorul niciun fel de factură după data de 15 martie !! Și că nu sunt ei obligați să preia plățile altor oficii poștale…
      Deși în ordonanță se spune clar că “decontarea se face la orice oficiu poștal”.
      Am cerut la două oficii poștale banii cash pentru o factură de lemne și am fost refuzat. Era în 26 martie și timp ar fi fost, dar funcționarele l-au luat pe “nu se poate” în brațe.Spuneau că nu mai au timp fizic să facă actele că timpul e scurt. La alt oficiu au zis că se rezolvă, dar să le duc acolo…. persoana cu dizabilitate, posesor al vaucerului, ca să o vadă !!!
      Până la urmă am reușit în ultima zi (27 martie) să iau alte lemne ca să nu pierd banii. De data asta transferul banilor s-a făcut electronic între poștă și firma cu lemnele. Vraiștea de la Poșta Română vine de sus de la șefii care stau cu capul în nori.