vremea se răcește brusc în românia. temperaturile scad, ploi, furtuni și chiar ninsori la munte

În România, se anunță o răcire bruscă a vremii în zilele următoare, o schimbare radicală față de temperaturile ridicate din prezent. Această schimbare se datorează unui front atmosferic rece care va traversa țara, aducând cu sine ploi, furtuni locale și vânt puternic, transmite Antena3 CNN.

De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor începe să scadă drastic, iar diferența va fi semnificativă față de începutul săptămânii. Valorile maxime vor coborî substanțial, fiind de așteptat să nu depășească 10…15 grade Celsius, în contrast puternic față de temperaturile de peste 30 de grade înregistrate în unele regiuni.

În zonele montane, ploile vor evolua treptat către lapoviță și ninsoare, în special la altitudini mai mari de 1200 de metri, însă se pot înregistra fulgi și la altitudini mai reduse, între 800 și 1000 de metri.


Vremea rece se va menține și în weekend, iar în unele regiuni, în special în văi și depresiuni, se vor înregistra temperaturi minime sub punctul de îngheț.

De asemenea, există posibilitatea ca un ciclon să afecteze România în weekend, determinând ploi abundente în unele zone și ninsori în zonele montane.

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a confirmat aceste previziuni și a subliniat că, începând de marți, se va înregistra o schimbare semnificativă în evoluția vremii, cu temperaturi între 20 și 29 de grade Celsius, iar de miercuri înainte, în nordul țării, temperaturile vor scădea drastic sub pragul de 10…15 grade Celsius.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică