simulare de incendiu la rectoratul ulbs cu mai multe echipaje isu (foto)

Pompierii sibieni au intervenit joi dimineață pe Bulevardul Victoriei la o simulare de incendiu la rectoratul ULBS. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a desfășurat un exercițiu de antrenament pentru gestionarea optimă a unei situații de urgență, în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Scenariul simulat a implicat un incendiu într-un birou situat la etajul II al clădirii, în care au fost surprinse victime.

simulare de incendiu la rectoratul ulbs cu mai multe echipaje isu (foto)

”La exercițiul de joi au participat peste 20 de pompieri sibieni și următoarele mijloace de intervenție: două autospeciale de stingere cu apă și spumă; o autospecială de stingere cu hidroperforare, un echipaj SMURD și o autospecială de descarcerare.” a declarat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU.

Scenariul a pus accentul pe următoarele aspecte cheie:

Rapiditatea și eficiența intervenției: Echipele de intervenție și-au testat și exersat abilitățile de intervenție în gestionarea incendiului și evacuarea victimelor într-un timp cât mai scurt și într-un mod cât mai eficient.

Coordonarea și comunicarea: Exercițiul a subliniat importanța unei comunicări eficiente între toate părțile implicate, asigurând o coordonare optimă a resurselor.


Primul Ajutor și Asistența Medicală de Urgență: Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a acorda primul ajutor și asistență medicală victimelor.

Protejarea bunurilor materiale: Eforturile au vizat, de asemenea, limitarea impactului și protejarea bunurilor materiale, în contextul în care clădirea este monument istoric.

simulare de incendiu la rectoratul ulbs cu mai multe echipaje isu (foto)

Acest exercițiu a fost un efort coordonat pentru a testa și îmbunătăți capacitatea de răspuns la situații de urgență și pentru a sublinia importanța pregătirii pompierilor, precum și a angajaților instituției pentru o reacție cât mai promptă și corespunzătoare.

Nu doar ca au fost testate abilitățile și pregătirea echipelor de intervenție, ci a subliniat și angajamentul nostru ferm față de siguranța cetățenilor. Siguranța comunității este o prioritate absolută, iar exercițiile de acest tip reprezintă un pas important în asigurarea acesteia.

Știre inițială

”Vă informăm că în acest moment, pompierii sibieni desfășoară un exercițiu cu forțe și mijloace în teren pe Bulevardul Victoriei din municipiul Sibiu, la rectoratul ULBS. În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate, pentru antrenarea unei reacții prompte și eficiente în cazul producerii unei situații de urgență.” a declarat Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică