impozitele și taxele locale cresc cu peste 10 la sută în 2025. cu câteva excepții 

Impozitele și taxele locale vor crește în anul 2025, urmând să fie indexate cu rata inflației. Unele vor rămâne, totuși, neschimbate. 

Consilierii locali vor aproba, în ședința ordinară de la finalul lunii, cotele taxelor și impozitelor pentru anul 2025. Acestea vor crește, fiind indexate cu rata inflației de 10,4%. „Se propune ca în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care consta într-o anumită sumă în lei sau care stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respectivă să se indexeze cu rata inflației pentru anul 2023, de 10,4%”, se arată în cuprinsul hotărârii. Municipalitatea propune, de altfel, ca limitele amenzilor contravenționale să fie și ele indexate cu rata inflației de 10,4%. 


Restul impozitelor și taxelor locale, stabilite în cote procentuale și cote adiționale, vor rămâne la nivelul stabilit pentru anul 2024. „Pe de altă parte, propunem menținerea și în anul 2025 a facilităților la plata impozitului pe clădire și a impozitului pe teren acordate de către consiliul local (…), precum și menținerea taxelor speciale la nivelul anului 2024”, se mai arată în hotărâre. 

Proiectul poate fi consultat AICI.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică