românia, aur la campionatul mondial de robotică din texas

România a scris istorie din nou, devenind campioană mondială la robotică în SUA. Echipa A.I. Citizens de la Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a câștigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, desfășurat în Houston, Texas.

Dintre cele 243 de echipe participante din întreaga lume, 4 au fost din România și toate au ajuns în semifinale. De asemenea, vicecampioana mondială este tot o echipă din România, de la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Această performanță vine după ce, acum doi ani, România a devenit prima țară care a detronat SUA, în cele trei decenii de când se desfășoară acest campionat.


Echipa AICitizen este formată din 12 elevi talentați: Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ștefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan și Tudor Deian Bernovici. Aceștia au fost coordonați de profesorul lor, Tiberiu Oprea, conform Agerpres, citează ObservatoNews.

La Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge din SUA au concurat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din întreaga lume.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică