sondaj ejobs: aproximativ 70% dintre angajatorii români vor oferi cadouri de paște. la ce beneficii extra se pot aștepta salariații


Cei mai mulți dintre angajații români vor avea parte de primele de Paște și în acest an, potrivit unui studiu recent realizat de eJobs. Aproape 70% dintre angajatorii respondenți își vor surprinde salariații cu bani, cu tichete-cadou sau cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale, oferite în coșulețe dichisite.

Cunoscuta platformă de recrutare, eJobs, a realizat în luna aprilie a acestui an un sondaj, aplicat unui eșantion de 120 de companii. Concluziile sondajului arată că, aproximativ, 70% dintre angajatori vor oferi beneficii extra lucrătorilor din companii, cu ocazia Paștelui. Mai mult de jumătate dintre angajatorii participanți la sondaj vor oferi sume de bani, în vreme ce restul angajatorilor vor opta pentru alte tipuri de bonificații, cum sunt tichetele-cadou, coșurile festive cu produse de alimentare, zilele libere suplimentare sau tombolele cu premii.

Printre respondenți sondajului s-au numărat specialiști în HR, manageri de HR, manageri de departament și antreprenori. Domeniile cu cel mai mare grad de reprezentativitate au fost cele de vânzări, construcţii, instalaţii, administrative, logistică, IT/software, alimentaţie, HoReCa şi auto.

Referitor la valoarea primelor acordate anul acesta, peste 30% dintre angajatori au declarat că au alocat un buget cuprins, cu aproximație, între 200 și 400 de lei per angajat. Alți peste 16% dintre angajatori au stabilit un prag mai mic în ceea ce privește sumele, acordând estimativ între 100 și 200 de lei fiecărui muncitor. Peste 14% s-au gândit un buget mai mare, cuprins între 400 și 600 de lei per angajat și doar 2% dintre angajatori vor oferi prime consistente, care vor valora între 800 și 1.000 de lei


Comparativ cu anul trecut, valoarea beneficiilor oferite angajaţilor este mai mare, după cum declară aproape 40% dintre angajatori. Peste 50% spun că au menţinut aceleaşi plafoane de buget, în vreme ce aproape 5% le-au scăzut. Puțin peste 2% dintre angajatori nu au știut care este tendința primelor în companiile lor.

“Există un nivel ridicat de corelaţie între ce îşi doresc angajaţii şi ce le oferă angajatorii atunci când vine vorba despre beneficii, chiar şi pentru situaţiile punctuale, cum sunt sărbătorile de Paşte sau de Crăciun. Astfel, întrebaţi pentru ce tip de beneficiu ar opta, 69% dintre cei 2.700 de respondenţi ai unui sondaj realizat în rândul candidaţilor au ales primele în bani. 25% ar vrea o zi liberă extra, pe 2 mai, iar 5% vouchere şi tichete cadou.”, a precizat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.

Potrivit AGERPRES, în jur de 20% dintre angajatori nu au alocat un buget primelor de Paște și, prin urmare, nu își vor cadorisi angajații. Alți, aproape, 7% nu au decis, încă, dacă vor veni sau nu în întâmpinarea salariaților cu beneficii extra.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică