primăria sibiu cumpără 5 sirene pentru alarmarea populației în caz de dezastre. „cele vechi datează din 1962”

Municipalitatea sibiană vrea să înlocuiască treptat toate sirenele electronice folosite pentru alarmarea populației în caz de dezastre sau atac aerian. Cele mai vechi, încă folosite la exerciții, datează din anul 1962. 

Sistemul de alarmare publică al municipiului Sibiu este compus din 34 de sirene, dintre care 18 sunt noi, electronice. Primăria intenționează să înnoiască toată „flota”, astfel că achiziționează încă cinci bucăți. „În vederea înlocuirii sirenelor vechi datând din 1962, se dorește continuarea acțiunii de înlocuire treptată a acestora prin achiziționarea a încă 5 sirene electronice. Până în prezent au fost achiziționate 18 sirene din totalul de 34 ca compun sistemul de alarmare publică al Municipiului Sibiu”, se arată în caietul de sarcini, unde sunt menționate și caracteristicile acestor noi sirene de alarmare. 


Echipamentele electronice vor trebui să asigure difuzarea de mesaje vorbite la microfon sau 16 înregistrări prealabile, fiecare cu o durată de 60 de secunde, să asigure difuzarea mesajelor vorbite în direct de la microfonul sirenei și să asigure difuzarea celor patru alarme prevăzute în norme, respectiv alarmă aeriană, pre-alarmare aeriană, alarmă la dezastre și încetarea alarmei. Firma care va fi contractată va trebui să livreze sirenele, să le instaleze pe clădiri, să le pună în funcțiune și să le probeze. Sirenele vor avea o garanție de 24 de luni și vor fi livrate în termen de 60 de zile de la semnarea contractului. 

Vă reamintim care sunt principalele semnale care trebuie cunoscute de către populație:

  • Alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • Pre-alarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • Alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • Încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică