teroare într-o familie din bungard. soțul reținut de poliție după ce și-a amenințat soția și cei 3 copii cu moartea și a distrus și brățara de monitorizare electronică
foto: arhivă

Un bărbat dintr-o comună de lângă Șelimbăr este investigat penal pentru mai multe infracțiuni legate de violența în familie. Agresorul își va petrece următoarele 30 de zile în arest.

Actualizare 2

Bărbatul care și-a amenințat cu moartea copii și soția își va petrece Paștele după grații.

”În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sibiu a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză pentru 30 de zile.Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Sibiu. Cercetările în acest caz continuă.” a declarat Elena Walter, purtător de cuvânt al Poliție Sibiu.

Actualizare 1

”Față de bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Șelimbăr, cercetat penal pentru mai multe infracțiuni subscrise violenței în familie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au luat măsura reținerii pentru 24 de ore.” a transmis Elena Walter, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

“La 1 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Șelimbăr au fost chemați să intervină în satul Bungard, comuna Șelimbăr, după ce o femeie a raportat că soțul ei o amenință, pe ea și cei trei copii minori, cu moartea.

La fața locului, s-a identificat bărbatul în cauză, în vârstă de 45 de ani.

După evaluarea riscurilor pentru integritatea fizică a femeii și a copiilor, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, cerându-i bărbatului să nu se apropie de femeie și copii la o distanță mai mică de 50 de metri.

Datorită comportamentului agitat al bărbatului, acesta a fost ulterior internat într-o unitate spitalicească pentru îngrijiri medicale de specialitate.” transmite IPJ Sibiu.


De asemenea, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru violență în familie.

“La 4 aprilie a.c., Judecătoria Sibiu a emis un ordin de protecție împotriva bărbatului, valabil 12 luni, care includea și monitorizarea sa prin sistem electronic de supraveghere.

Pe 23 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, Dispeceratul SIME Sibiu a primit o alertă de distrugere a brățării electronice montate pe bărbat, ultima localizare fiind înregistrată în localitatea Chitila, județul Ilfov.

La scurt timp după alertă, soția bărbatului a fost contactată telefonic de acesta și amenințată cu violență.

În consecință, au fost luate măsuri pentru protecția victimelor la nivelul I.P.J. Sibiu, iar la nivel național a fost declanșată procedura de urmărire și depistare a bărbatului.

Polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Șelimbăr l-au găsit pe bărbat pe 23 aprilie a.c., în jurul orei 23:45, în localitatea Bungard, fiind condus la sediul subunității pentru audieri.” a adăugat Elena Walter, purtător de cuvânt al Poliției Sibiu.

Investigațiile în acest caz, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, continuă în cadrul unui dosar penal ce vizează încălcarea de către bărbat a ordinului de protecție, inclusiv interdicția de a contacta victima, precum și distrugerea sistemului de monitorizare electronică

Ultima oră

Comentariul meu

Publică