achiziția autobuzelor electrice pentru zona metropolitană a sibiului s-ar putea finaliza într-un an. fodor: „strategia este aprobată”

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, speră că achiziția autobuzelor pentru Zona Metropolitană se va finaliza într-un an. Cu toate acestea, nu poate fi stabilit un termen exact.

În cadrul unei ședințe desfășurate joi, 25 aprilie, Consiliul Local Sibiu a aprobat plata cotizației anuale a Municipiului Sibiu către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru transportul public local “Transport Metropolitan Sibiu”.

Autobuzele ce vor asigura transportul public în zona celor 10 localități membre în Asociație: Municipiul Sibiu, orașele Cisnădie și Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia, urmează a fi achiziționate printr-un proiect depus în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență (Componenta 10 – Fondul Local).


Pentru această inițiativă, se va achiziționa un total de 29 de autobuze electrice de 12 metri, dintre care 14 sunt destinate municipiului Sibiu. De asemenea, vor fi achiziționate 3 autobuze electrice de 10 metri și se vor instala 12 stații de încărcare rapidă pe traseele autobuzelor. În plus, se vor amplasa 32 de stații de încărcare lentă în autobaza Tursib.

Fodor speră ca locuitorii din Zona Metropolitană să poată folosi autobuzele în maxim un an

Astrid Fodor a explicat în cadrul ședinței de Consiliu că este dificil să ofere un termen exact pentru achiziția autobuzelor de 12 metri, deoarece sunt în curs de analiză șase oferte și există sute de documente de revizuit. Primărița speră că cel puțin una dintre oferte va îndeplini cerințele, iar procesul va avansa cât mai rapid posibil. Cu toate acestea, nu poate garanta un termen precis, deși își dorește ca toate protocoalele să fie finalizate într-un an.

„Este greu să vă spun un termen. Pentru autobuzele de 12 metri avem șase oferte, sunt în analiză, deci depinde când terminăm cu analiza, căci sunt sute de documente de analizat, și după aceea este perioada în care trebuie livrate. Ca să vă dau un termen, ați văzut că prima procedură a trebuit anulată. Să vă spun un termen nu ar fi corect. Eu speram oricum că vom ajunge mai repede, nu credeam că vom ajunge să anulăm o procedură. Atâta timp a durat până am pus-o pe picioare și după aceea până s-au depus ofertele, acum avem șase oferte depuse și sper că cel puțin una va îndeplini condițiile necesare încât să putem încredința contractul. Mergem cu pașii cât mai repede, strategia este aprobată, așteptăm să avem și autobuzele. Mi-aș dori să fie într-un an dar nu vă pot garanta, nu vreau să dezinformez pe nimeni”, a spus Astrid Fodor.

achiziția autobuzelor electrice pentru zona metropolitană a sibiului s-ar putea finaliza într-un an. fodor: „strategia este aprobată”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică