scandal în plină zi la jina. bărbat ajuns în comă la spital. „dacă moare, cine are grijă de cei 4 copii ai lui?”

Un bărbat în vârstă de 54 din Jina este în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu după ce, în după-amiaza zilei de marți, a fost agresat de un vecin. În timp ce sibianul a fost internat la ATI, fiind în comă, agresorul s-a internat la Spitalul de Psihiatrie. 

Un scandal sângeros a tulburat liniștea unei familii din comuna sibiană Jina. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost agresat, marți, de Sfântul Gheorghe, la scurt timp după ce se întorsese de la slujba de la biserică, în plină stradă, de către un vecin. Conflictul, cu rădăcini mai vechi, a izbucnit și pe fondul consumului de alcool. 

Lovit la cap, dus în comă la spital 

Potrivit rudelor bărbatului, scandalul a izbucnit în plină stradă. Nu erau alți localnici în zonă, singurul martor prezent fiind fiul minor al celui agresat. Acesta este cel care a sunat la 112 când a văzut că tatăl lui zace pe șosea. 

„Unchiul meu a fost marți la biserică, iar pe la ora 13:00, când s-a întors, s-a întâlnit cu un vecin. Ei au avut mai de mult un conflict fiindcă omul respectiv a intrat în curtea lui și i-a furat niște bunuri. Unchiul i-a reproșat acel furt, timp în care vecinul i-a zis <<du-te în casă, Niculae, că bag cuțitul în tine>>. Unchiul meu a dat să plece, moment în care a venit băiatul acelui om, a scos un pumnal din buzunar, i-a dat cu el în cap și unchiul a căzut direct în comă. Copilul lui de 10 ani a chemat salvarea, el este singurul care a văzut bătaia. A sunat la 112 când a văzut că tatăl lui e inconștient”, a povestit nepoata bărbatului agresat. 

Polițiștii spun că evenimentul a fost anunțat prin apel la 112, agenții de la Secția Rurală Orlat fiind solicitați să intervină pentru aplanarea conflictului. Se pare că bărbatul nu a fost lovit cu un pumnal, ci a fost îmbrâncit, căzând și lovindu-se cu capul de asfalt.


„Din primele cercetări efectuate de către polițiști la locul incidentului a rezultat faptul că, în jurul orei 13.30, în timp ce se aflau pe o stradă din Jina, pe fondul consumului de alcool, între doi localnici, în vârstă de 40, respectiv 54 de ani, s-a iscat un conflict spontan, iar bărbatul în vârstă de 40 de ani l-ar fi împins pe celălalt, care s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni în zona capului”, a transmis Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Rudele se gândesc la ce e mai rău: „Dacă moare, cine este grijă de cei 4 copii ai lui?

Bărbatul a fost transportat la spital în 23 aprilie, având un traumatism cranio-cerebral, iar de atunci starea lui este foarte gravă. A fost internat pe secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU), loc unde se află și în prezent. 

Rudele bărbatului se gândesc la ce e mai rău și se roagă pentru o minune. „Marți noapte i-au făcut operație pe creier, că avea sânge și pe creierul mare și pe creierul mic. Încă e în comă. Doctorii îi mai dau 10% șanse să trăiască. Unchiul are 4 copii și îi crește singur. Are trei băieți de 8, 10 și 19 ani și o fată de 15 ani. Acum copiii sunt cu noi, cu bunica lor, cu mama mea. Dar dacă el moare, ăia 4 copii ce fac?”, a mai spus nepoata bărbatului agresat. 

În timp ce bărbatul agresat se află la Terapie Intensivă și luptă să trăiască, agresorul s-a internat, în urma scandalului, la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar penal în care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică