admitere liceu 2024. probele de limbă străină și aptitudini încep pe 21 mai
foto Arhivă

Pentru admiterea la liceu în anul 2024, testările de limbă străină și probele de aptitudini pentru liceele vocaționale vor avea loc între 21 și 24 mai, conform calendarului oficial. Înscrierile pentru aceste probe se efectuează în zilele de 16 și 17 mai.

În intervalul 13-15 mai, se vor elibera anexele fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă.

Pe data de 13 mai, inspectoratele școlare vor publica broșura cu informații referitoare la admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care va conține numărul de locuri disponibile la liceele din județ, specializările oferite, codurile acestora și media ultimului admis în anul școlar anterior.


Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este un criteriu luat în calcul pentru admiterea la liceu. Înscrierile pentru admiterea la liceu în 2024 încep pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, conform calendarului oficial.

Modelul Anexei la fișa de înscriere în anul școlar 2024-2025, destinată participării la probele de aptitudini sau la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, va fi disponibil conform normelor stabilite de Ministerul Educației.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică