al doilea suspect în cazul crimei omului de afaceri adrian kreiner va fi adus în românia pe 30 aprilie

Suspectul al doilea în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, Cristian Minae, va fi repatriat în România pe data de 30 aprilie, conform declarațiilor unor surse judiciare pentru AGERPRES.

Marian Cristian Minae a consimțit să fie extradat din Irlanda și au început procedurile de predare către autoritățile române, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pe data de 20 aprilie.

“Doresc să aduc în atenția dumneavoastră câteva informații despre un dosar de importanță majoră pentru statul român. Este vorba despre cazul Kreiner, o crimă înfiorătoare din Sibiu. Vineri a avut loc un termen la instanța din Irlanda, iar unul dintre inculpați, Cristian Marian Minae, a consimțit la extrădare. Asta înseamnă că începând de luni, vor fi demarate procedurile de predare către România. Vă asigur că Poliția Română, ANP și Ministerul Justiției vor supraveghea îndeaproape întreaga procedură pentru a se desfășura în conformitate cu legea”, a declarat Gorghiu într-un mesaj pe Facebook.

UPDATE Filmul crimei de la Sibiu. Adrian Kreiner torturat prin metode barbare și lăsat în agonie de ucigași. Poliția l-a prins pe unul dintre ei! (video)

Pe data de 6 noiembrie 2023, omul de afaceri Adrian Kreiner a fost agresat și jefuit în propria locuință, fiindu-i furate ceasuri în valoare de 200.000 de euro. În momentul atacului, în casă se aflau și iubita și fiica sa.


Din cei trei presupuși agresori, doi au fost capturați în Marea Britanie, unul în Scoția – Laurențiu Ghiță, iar celălalt în Irlanda de Nord – Marian Cristian Minae.

Laurențiu Ghiță a fost extrădat în România în decembrie 2023, în timp ce predarea lui Marian Cristian Minae va avea loc la sfârșitul lunii aprilie.

Al treilea suspect implicat în crimă, Cosmin Costinel Zuleam, rămâne în continuare neprins.

Un complice al agresorilor, Ilie Sitariu, care le-a facilitat acțiunile, a fost reținut în țară și recent condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului.

Uciderea lui Kreiner. Pontul despre omul de afaceri, venit de la un prieten. „A încercat să-i dea somn. Regretă fapta, e credincios”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică