director de la complexul energetic oltenia, reținut pentru mită. dna a făcut percheziții și la sibiu
foto Fanatik

Liviu Cătălin Stănculescu, directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), se află în custodia DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi primit o sumă de 13.000 de euro de la un om de afaceri pentru a facilita plata unor facturi restante către firma acestuia, scrie Agerpres.

În aceeaşi anchetă, un administrator al unei firme este reţinut pentru acuzaţia de dare de mită.

Conform comunicatului emis de DNA, în perioada cuprinsă între 25 iulie 2022 şi 23 martie 2023, Liviu Cătălin Stănculescu ar fi primit în mod direct suma de 13.000 de euro de la administratorul unei societăţi cu care CEO avea contracte, sugestiv, indicând că ar putea influenţa procesul de aprobare a plăţilor. Acest lucru ar fi trebuit să ducă la accelerarea plăţii facturilor emise de firma omului de afaceri într-un interval de timp cât mai scurt de la data emiterii lor.

Totodată, în data de 6 ianuarie 2024, în Bucureşti, într-un restaurant, un alt om de afaceri implicat în anchetă ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat o sumă de 200.000 de euro în schimbul atribuirii unui contract neconcurenţial de 1.000.000 de euro pentru lucrări de demolare şi gestionare deşeuri.

În aceeaşi situaţie, inculpatul i-ar fi indicat martorului modalităţi de a manipula procedura de achiziţie, inclusiv prin cerinţe preferenţiale avantajoase pentru firma sa şi prin prezentarea altor oferte cu preţuri mai mari pentru a asigura câştigarea contractului.


Procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare ale lui Stănculescu pentru confiscarea sumei de 13.000 euro.

Anchetatorii mai desfăşoară investigaţii în legătură cu alte două persoane pentru presupuse infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, procurorii au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a directorului Liviu Cătălin Stănculescu.

Aceste evenimente vin după percheziţiile efectuate joi în şapte locaţii din Bucureşti şi judeţele Sibiu, Gorj, Ilfov şi Dolj, inclusiv la sediul CE Oltenia.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică