raluca turcan critică migrările pimarilor de la pnl la psd, și le consideră imorale. „lucrul acesta trebuie stopat” (video)

Raluca Turcan critică migrarea primarilor între partidele coaliției de guvernare, PNL și PSD. În cadrul emisiunii “Ora de Politică”, Turcan a subliniat că aceste acțiuni sunt imorale și afectează credibilitatea Coaliției la nivel național.

Liderul PNL Sibiu argumentează că, în trecut, migrația primarilor nu a fost criticată, dar în contextul unei coaliții de guvernare, acest lucru este inacceptabil. Raluca Turcan cere colegilor un protocol de neagresiune în spațiul public între partidele implicate în coaliție, susținând că migrația între ele ar trebui interzisă pentru a asigura buna funcționare a guvernului.

YouTube video

„Am spus-o public și o repet în condițiile în care există o coaliție de guvernare între PNL și PSD, transferul de primari de la un partid la altul mi se pare o dată în plus, imoral. Cred că această coaliție, pentru a fi credibilă la nivel național, ar trebui să presupună un respect reciproc din partea ambelor partide. Și în trecut au mai plecat primari de la un partid la altul, dar nu exista coaliție de guvernare, legea nu interzicea și, până la urmă, dacă este opțiunea primarului, lucrurile poate nu merită să fie comentate prea mult. Dar când ai o coaliție de guvernare și cu preponderență un partid ia primarii celuilalt partid, ceva nu este în regulă. Și la nivel național, am cerut colegilor ca după alegeri, că în această perioadă toată lumea este concentrată pe alegeri, dar după alegeri, dacă vrem să mai stăm la aceeași masă, ar trebui să existe în primul rând un protocol de neagresiune în spațiul public, că nu poți să te critici la nivel local, dar tu stai la masă, la masa guvernului cu aceiași colegi”, a spus Raluca Turcan.

„Trebuie interzisă migrația între cele două partide atâta timp cât funcționează această coaliție”

Raluca Turcan oferă drept exemplu situația în care se află, fiind parte a guvernului condus de un premier PSD, considerând că este crucial ca aceste aversiuni reciproce să înceteze.

„Eu sunt ministru într-un guvern condus de un premier de la PSD. La nivelul Sibiului, cum se uită oamenii la seriozitatea celor care ne atacă pe noi, în condițiile în care eu stau la masă cu președintele partidului din care suntem atacați și el nu are ce să reproșeze. Deci undeva lucrul acesta trebuie stopat și mai mult decât atât, cred că trebuie interzisă migrația între cele două partide atâta timp cât funcționează această”, a mai explicat Președintele PNL Sibiu.

Raluca Turcan precizează că din PNL un singur primar a plecat, și anume primarul comunei Jina. Ea evidențiază lipsa de credibilitate a explicațiilor publice oferite de acesta și nu dorește să comenteze mai departe motivele plecării lui. De asemenea, PNL a avut un primar și la Marpod care și-a dat demisia, situația fiind gestionată de o echipă alternativă. Turcan adaugă că un primar independent de la Vurpăr s-a alăturat echipei PNL.


„A plecat un singur primar, primarul de la Jina, cu niște explicații publice care n-au niciun soi de credibilitate, în condițiile în care numai eu știu că un proiect pe care îl invocă, și anume introducerea rețelei de gaz, a fost desțelenit cu ore și ore de muncă și de sprijin pe care le-a primit din partea mea și a colegilor din Guvern pentru a avea rețea de gaz în Jina, Poplaca, Tilișca. Probabil că au fost alte rațiuni acolo, nu vreau să le comentez. PNL a avut un primar la Marpod care și-a dat demisia, a existat un primar interimar, dar noi acolo avem o echipă alternativă și, de asemenea, la PNL a venit un primar independent de la Vurpăr și care a dorit să se alăture echipei noastre”, spune Raluca Turcan.

PNL a votat pentru demiterea lui Bokor din funcția de viceprimar din loialitate

PNL a susținut demiterea Corinei Bokor din funcția de viceprimar al municipiului Sibiu. Liderul PNL Sibiu a explicat că motivul pentru care partidul a votat în favoarea acestui demers a fost loialitatea politică.

„Am fost foarte atenți la ceea ce se votează în Consiliul Local și în Consiliul Local din municipiul Sibiu, PNL și PDGR au alianță de guvernanță locală și, în general oamenii propuși pentru funcții de reprezentare sunt susținuți de fiecare partid. Postul de viceprimar de pe care a plecat doamna Bokor revine PDGR-ului. Și atunci, într-un spirit de loialitate, așa cum și noi am primit voturile PDGR-ului, când l-am numit viceprimar pe Mihai Onițiu, am întors un sprijin corect și loial”, a mai explicat Raluca Turcan.

Corina Bokor a fost numită viceprimar în noiembrie 2020, în urma unei ședințe a consiliului local, printr-un vot secret exprimat de majoritatea absolută a consilierilor locali. Recent, după ce s-a înscris în PSD, Forumul German a decis să îi retragă sprijinul politic. Ca urmare, Corina Bokor a fost demisă vineri, 12 aprilie, din funcția de viceprimar. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 19 voturi „pentru” și trei voturi „împotrivă”.

raluca turcan critică migrările pimarilor de la pnl la psd, și le consideră imorale. „lucrul acesta trebuie stopat” (video)

Citește și: Mesajul emoționant al Corinei Bokor, după ce a fost eliberată din funcția de viceprimar al Sibiului. „A fost o perioadă frumoasă” (video).

Ultima oră

Comentariul meu

Publică