a murit sibianul ioan branga. a fost printre primii oieri care a vândut telemea în supermarketuri
foto AgroIntel.ro

Veste devastatoare pentru comunitatea crescătorilor de ovine din România. Ioan Branga, un nume de referință în acest domeniu, s-a stins din viață la vârsta de doar 54 de ani, în urma unui infarct. Președintele Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine „Miorița” Chișineu-Criș și-a dedicat viața îmbunătățirii condițiilor în care se desfășoară creșterea oilor și a caprelor în țara noastră.

Alături de colegii săi, Branga a fost unul dintre pionierii unei noi ere în industria laptelui și a brânzeturilor din România. Ei au fondat o fabrică de brânzeturi și au reușit să deschidă drumul pentru comercializarea produselor lor în supermarketuri, aducând astfel o schimbare semnificativă în modul în care oierii își valorifică munca, informează Agrointel.

Știrea tragică a decesului lui Ioan Branga a fost confirmată de familia sa, lăsând o impresie de șoc și tristețe în întreaga comunitate. Infarctul fulgerător care l-a răpus în timpul nopții a pus capăt brusc unei vieți dedicate agriculturii și creșterii animalelor..


Născut în 1970, Ioan Branga va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut ca un individ plin de vitalitate și dedicare. În calitatea sa de lider al sectorului, el a fost o voce puternică și respectată în discuțiile oficiale, pledând întotdeauna pentru drepturile și interesele crescătorilor de ovine din România. Prezența sa la Ministerul Agriculturii și la Palatul Victoria a fost întotdeauna marcată de argumente solide și propuneri constructive, reflectând pasiunea și expertiza sa în zootehnie.

Cu Ioan Branga, România pierde nu doar un oier de succes, ci și un mentor și un lider inspirațional pentru generațiile viitoare de crescători de animale. Legat de inima țării sale și de comunitatea sa, moștenirea sa va continua să inspire și să îndrume pe cei ce urmează în drumul dezvoltării agriculturii românești.

Ultima oră