aproape 10 sibieni au avut nevoie de ajutor medical după ce li s-a făcut rău la slujbă în biserică
foto: arhivă

Peste 200 de pompieri au intervenit, în preajma sărbătorilor pascale, la 344 de solicitări venite pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Aceștia au intervenit pentru stingerea mai multor incendii, cât și pentru a acorda îngrijiri medicale pentru 9 credincioși cărora li s-a făcut rău la biserică.

Pompierii au intervenit la 301 solicitări de acordare a primului ajutor medical calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale și la 15 incendii. De asemenea, au mai avut alte 28 de intervenții de altă natură.

În ceea ce privește misiunile desfășurate în noapte de Înviere la lăcașurile de cult, pompierii au acordat asistență medicală la fața locului pentru 9 persoane care au acuzat stări de rău, fără a fi necesar transportul acestora la spital.


În ceea ce privește incendiile la care pompierii au fost solicitați să intervină precizăm următoarele:

  • În data de 01.05.2024 s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la un panou pe strada Tiberiu Ricci din Cartierul Arhitecților cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul a fost stins prompt, s-a manifestat cu degajări de fum în urma unui scurtcircuit produs la panoul de siguranțe electrice.
  • În data de 01.05.2024 în localitatea Moșna a avut loc un incendiu la compartimentul motor al unui autoturism. Pompierii s-au mobilizat cu o autospecială de stingere, iar incendiul a fost lichidat prompt, fiind ușor afectat compartimentul motor.
  • În data de 02.05.2024 s-a intervenit cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD în Agnita, pentru stingerea unui incendiu de anexă gospodărească. În urma incendiului cauzat de un scurtcircuit electric a ars anexa de aproximativ 10 mp și bunurile depozitate în interior.
  • În data de 04.05.2024 în localitatea Motiș a avut loc un incendiu la un panou electric. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere și au lichidat incendiul cauzat de un scurtcircuit electric.
  • În data de 06.05.2024, pe strada Oncești din municipiul Sibiu au fost solicitați pompierii întrucât existau degajări de fum dintr-un apartament. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD. Degajările de fum proveneau de la un aparat electrocasnic (cuptor cu microunde) la care s-a produs un scurtcircuit electric și a inundat cu fum apartamentul situat la etajul 6 al imobilului. Pompierii au ventilat apartamentul și casa scării. Nu au fost înregistrate victime.

„Pe această cale mulțumim cetățenilor pentru atitudinea preventivă de care au dat dovadă, astfel nu au fost înregistrate situații de urgență de amploare. Totodată reamintim că pompierii sibieni rămân mobilizați și sunt la datorie pregătiți permanent să intervină în orice situație de urgență care ar putea apărea”, a transmis sublocotenent Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt ISU Sibiu.

Ultima oră