balonul de aur câștigat de maradona după cupa mondială din 1986, scos la licitaţie în franţa

Trofeul Balonul de Aur, obţinut de Diego Maradona, după Cupa Mondială din 1986, va fi scos la licitație în Franţa, pe 6 iunie. Anunţul a fost făcut de casa de licitaţii Aguttes, potrivit Mediafax.

Balonul de Aur i-a fost înmânat fotbalistului argentinian, după ce acesta a fost desemnat cel mai bun jucător, având în vedere prestația sa de pe teren, la Cupa Mondială din 1986. Evenimentul comunicat publicului larg este unul fără precedent, dat fiind faptul că vânătorii de trofee sportive nu au mai avut până acum șansa de a licita pentru un astfel de premiu. Deşi valoarea trofeului nu a fost confirmată, casa de licitații se aşteaptă ca suma să urce la câteva milioane de euro.

Diego Maradona, decedat în 2020, a câștigat trofeul oferit de France Football, după ce a dus Argentina pe culmile succesului la Cupa Mondială din Mexic, în anul 1986. Cele două goluri marcate de fotbalist au rămas în memoria multor iubitori ai sportului.

Maradona a scris istorie în sferturile de finală de la Cupa Mondială din 1986 împotriva Angliei, după ce a înscris două goluri remarcabile. Acesta a marcat un gol cu pumnul, moment care a rămas în memoria colectivă sub titulatura de mâna lui Dumnezeu. Al doliea gol, considerat golul secolului, a fost înscris după ce fotbalistul argenitian a pornit din propria jumătate de teren și a depășit cinci jucători englezi.


Trofeul Balonul de Aur a fost introdus la Cupa Mondială din 1982, iar pe lista sa de câștigători se numără italianul Paolo Rossi, brazilienii Romario și Ronaldo, francezul Zinedine Zidane, precum și compatriotul lui Maradona, Lionel Messi.

Ultima oră