zbor cu dificultăți. peste 70 de pasageri au început să vomite în același timp

Peste 70 de pasageri ai unei curse aviatice de 11 ore au acuzat, în același timp, stări de greață și vărsături pe durata zborului Mauritius-Frankfurt. Potrivit primelor declarații, ar putea fi vorba de consumul de alimente alterate, însă nu sunt excluse nici turbulențele din timpul cursei, care pot genera disconfort.

Avionul care se îndrepta spre Germania a trebuit să apeleze serviciile de urgență, după ce 70 din cei, aproape, 300 de pasageri au început să se confrunte, simultan, cu vărsături și stări de greață. Airbus A330 Condor a zburat de la Mauritius la Frankfurt, într-o cursă de peste 10 ore.

Purtătorul de cuvânt al companiei Condor a declarat că „unii oaspeți de la bord s-au îmbolnăvit” și au primit îngrijiri din partea echipajului. Reprezentanții companiei au mai adăugat că aeroportul din Frankfurt a dispus atât de vehicule de urgență, cât și de personal medical prezent la fața locului, după cum impune procedura-standard.


Compania Condor a început o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incidentelor.
Potrivit Stirileprotv, purtatorul de cuvant al companiei Condor a declarat că s-au luat măsuri de precauție pe termen scurt. „Condor și-a ajustat procesele de curățare și încărcare pentru zborurile actuale din Mauritius.”, a transmis purtătorul de cuvânt.
Acesta a mai adăugat că sunt implementate măsuri intensive și suplimentare de curățare, pentru toate obiectele și suprafețele.

Astfel de cazuri de îmbolnăvire în masă pot fi puse fie pe seama turbulențelor, fie pe seama consumul de alimente alterate, rămânând să se stabilească, în mod cert, ce a dus la starea de rău generalizată.

Ultima oră